Zero Waste Week Tielt

Deze informatie is niet meer actueel!
Wat? Ook in 2023 gaat Avansa MZW in Tielt voor “zero waste”. Van maandag 8 tot en met zondag 14 mei 2023 organiseert de Mondiale Raad samen met Stad Tielt, Avansa MZW, vzw WOP! en heel wat gemotiveerde burgers, organisaties en scholen een week vol leuke en inspirerende activiteiten rond afvalreductie, omgaan met verspilling, hergebruik en herstel. Een greep uit het aanbod: Lezing door ...

Wanneer

  • 08 mei ’23 (ma)
    van 08.30 u tot 17.00 u
  • 15 mei ’23 (ma)
    van 08.30 u tot 17.00 u

Prijs

Gratis (Kansentarief met UiTPAS Zuidwest - 0,00 euro)

Waar

naam
Markt Tielt
adres
Markt 138700 Tielt

Contact

Telefoon
056/260600
info@avansa-mzw.be
website
https://avansa-mzw.be/

Info

Wat? Ook in 2023 gaat Avansa MZW in Tielt voor “zero waste”. Van maandag 8 tot en met zondag 14 mei 2023 organiseert de Mondiale Raad samen met Stad Tielt, Avansa MZW, vzw WOP! en heel wat gemotiveerde burgers, organisaties en scholen een week vol leuke en inspirerende activiteiten rond afvalreductie, omgaan met verspilling, hergebruik en herstel.
Een greep uit het aanbod: Lezing door VRT-journalist Stijn Vercruysse - "Ons klimaat, naar een onbewoonbare planeet of het begin van een nieuw tijdperk?" Repair Café in het VTI MARLIES #NIKSNIEUWJAAR Recykleren (2e handsbeurs) Faire Ronde: wandeling langs organisaties die lokaal, ecologisch en fair produceren en handelen Escape room over de impact van smartphones op mens en milieu van BOS+  Kunstzinnig protest tegen geplande veroudering door Catapa vzw WOP! in een notendop - Spring binnen in de verpakkingsarme winkel Bokaal Workshop Pimp je Kledij Op www.zerowastetielt.be vind je de details van alle activiteiten terug die tijdens de Zero Waste Week georganiseerd worden. De meeste activiteiten zijn gratis, bij sommige activiteiten vragen we een symbolische euro als deelnameprijs. Hopelijk ben je erbij!
Waarom? We consumeren en verbruiken, elke dag opnieuw. En met ons handelen en de keuzes die we daarbij maken, hebben we een grote – maar voor ons vaak verborgen - invloed op onze omgeving en op het leven van anderen. Dat we door kleine veranderingen in ons consumptiegedrag en onze mobiliteit wel degelijk een groot verschil kunnen maken, willen we ook in 2023 duidelijk maken tijdens de 2e editie van de Zero Waste Week.
Duurzaam consumeren betekent minder produceren en dus minder uitstoot van CO2, minder verbruik van grondstoffen en water en minder productie van afval. Dat is niet alleen zinvol tegen vervuiling en klimaatverandering op zich, maar ook tegen klimaatongelijkheid en onmenselijke arbeidsomstandigheden. Want heel wat van ons consumptiegedrag heeft een grote impact over de grenzen heen, waar onze grondstoffen vandaan komen, waar onze producten aan een hongerloon worden geproduceerd en waar ons afval terecht komt.

In samenwerking met Mondiale Raad Tielt, Stad Tielt, WOP! Wijzer Omgaan met de Planeet

Begeleiders: Margot Vandendriessche
foto: Zero Waste Week Tielt

Categorie

Organisatie

naam
Avansa Mid- en Zuidwest
Alle activiteiten
Deel deze pagina