Vallei van de Neringbeek

Deze informatie is niet meer actueel!
Ontdek de stad Tielt het hele jaar door aan de hand van verschillende thema's! Onze stad heeft alles in huis om op een verrassende manier op ontdekkingstocht te kunnen gaan. Van maart tot en met oktober worden er in Tielt en deelgemeenten verschillende gratis begeleide uitstapjes georganiseerd. De begeleiding gebeurt door gediplomeerde gidsen van de Tieltse Gidsenkring. De brochure i...

Wanneer

  • 20 augustus ’23 (zo)
    van 14.00 u tot 18.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Sint-Bavokerk
adres
Kanegem-Dorp8700 Kanegem (Tielt)

Tickets

Telefoon
051 42 81 11

Info

Ontdek de stad Tielt het hele jaar door aan de hand van verschillende thema's!

Onze stad heeft alles in huis om op een verrassende manier op ontdekkingstocht te kunnen gaan.

Van maart tot en met oktober worden er in Tielt en deelgemeenten verschillende gratis begeleide uitstapjes georganiseerd.

De begeleiding gebeurt door gediplomeerde gidsen van de Tieltse Gidsenkring.

De brochure is vrij te verkrijgen bij het Stadspunt!

Na wat toelichting bij de bezienswaardigheden in de dorpskom wandelen we naar de bron van de Neringbeek aan 'Aarsele Kapelle'. Vandaar keren we terug en stappen doorheen de wijk Ten Broucken naar de historische hoeve waar deze naam vandaan komt. Via trage wegen komen we op Aarseels grondgebied, waar we de Neringbeek volgen langsheen een aardeweg: de Vossebrugstraat. Via de Vinktse Binnenweg wandelen we terug naar het centrum van Kanegem en leren intussen een en ander bij over het typische kouter- en cuestalandschap.

14u00 plein Sint-Bavokerk - 8 km