INSPIRATIEDAG: Natuur voor de zorg en zorgen voor de natuur.

Deze informatie is niet meer actueel!
Het einde van het Leaderproject' Natuur voor de zorg, Zorg voor de natuur' is bijna in zicht. juni 2023 is de laatste maand van ons mooi project maar dat is niet het einde! Natuurpunt De Torenvalk blijft graag een partner voor alle zorginstellingen in de buurt die graag de natuur wat dichterbij willen lokken of die hun mensen wat dichterbij de natuur willen brengen. Graag delen we wat ...

Wanneer

  • 17 juni ’23 (za)
    van 10.00 u tot 13.00 u

Waar

naam
Mulle de Terscheuren
adres
Ieperstraat 468700 Tielt

Info

Het einde van het Leaderproject' Natuur voor de zorg, Zorg voor de natuur' is bijna in zicht. juni 2023 is de laatste maand van ons mooi project maar dat is niet het einde! Natuurpunt De Torenvalk blijft graag een partner voor alle zorginstellingen in de buurt die graag de natuur wat dichterbij willen lokken of die hun mensen wat dichterbij de natuur willen brengen.

Graag delen we wat we hebben geleerd het laatste jaar en een half. We zijn aan de slag gegaan met verschillende doelgroepen, hebben verschillende activiteiten gedaan en hebben heel wat succesfactoren en drempels mee gemaakt. Deze informatie delen we graag op zaterdag 17 juni van 10u tot 13u tijdens onze inspiratiedag: Natuur voor de zorg en zorgen voor de natuur.

We verwelkomen jullie allemaal graag vanaf 9u45 in Mulle de Terschueren in Tielt (Ieperstraat 46, 8700 Tielt). Je wordt verwelkomt met een tas koffie, thee, of een lekker sapje.

We starten om 10u, we geven uitleg over de start van het project, de doelstellingen en de financiering en de administratieve taken die er aan gekoppeld zijn.

Na 20 minuutjes gaan we over tot de inspiratiesessies, start 10u30. Tijdens deze sessies vertellen onze vrijwilligers, eventueel in samenwerking met mensen uit de zorginstellingen, over de ervaringen die wij hebben opgedaan, de successen en valkuilen.

Per doelgroep krijg je te horen waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt, wat werkte en wat niet. Er gaan 6 sessies door, waarvan je je kan inschrijven voor 3:

10u30-11u:

Sessie 1: De natuur opzoeken met senioren

Sessie 2: verwonderen en verstillen in de natuur met mensen met een psychiatrische aandoening

11u10-11u40

Sessie 3: De natuur in met kinderen

Sessie 4: De natuur proeven met mensen met een migratieachtergrond

11u50-12u20

Sessie 5: De natuur beleven met een beperking

Sessie 6: kleine en grote acties op jouw domein om de natuur uit te nodigen

Na de sessies voorzien we nog een netwerkmoment met broodjes, soep, koekjes, lekkere kruidenthee, dingen die we hebben geproefd en gemaakt tijdens de verschillende activiteiten met onze zorgpartners.

DEZE ACTIVITEIT IS GRATIS

INSCHRIJVEN IS ECHTER WEL VERPLICHT, DAT KAN VANAF 15/05 OP DEZE WEBSITE

 Inschrijven: Vanaf 15 mei via https://www.detorenvalk.be/leaderproject-natuur-voor-de-zorg-zorg-voor-de-natuur/

 Vervoer: gemakkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer, er is de mogelijkheid om je fiets op de binnenkoer te parkeren en er is een grote parking (Collegeparking) die op een paar minuten wandelen gelegen is.

Partners: We bedanken onze zorgpartners voor de mooie samenwerking voor het gehele project: Kinderdagverblijf Tanneke, Zorg Tielt, Dagcentrum De Living, Sint Jozef Kliniek Pittem, Mivalti, VOC Opstap, WZC Hardoy, Kringwinkel Midwest, PLC Ruiselede.