Infoavond cursus Natuurgids Torenvalk

Deze informatie is niet meer actueel!
Ben je van plan om de cursus Natuurgids te volgen, dan vinden we dit een uitstekend idee. Dit is dé opleiding om als goed gevormd Natuurgids groepen te begeleiden en te boeien tijdens natuurwandelingen. De nieuwe cursus Natuurgids Torenvalk start in het buurthuis van Tielt op 16 september 2023. Vooraf organiseren we een infoavond over de cursus. Op de informatie avond leggen ...

Wanneer

  • 19 augustus ’23 (za)
    van 19.30 u tot 22.00 u

Waar

naam
werkingsgebied Natuurpunt De Torenvalk
adres
Zwartegevelstraat 668700 Tielt

Info

Ben je van plan om de cursus Natuurgids te volgen, dan vinden we dit een uitstekend idee. Dit is dé opleiding om als goed gevormd Natuurgids groepen te begeleiden en te boeien tijdens natuurwandelingen.

De nieuwe cursus Natuurgids Torenvalk start in het buurthuis van Tielt op 16 september 2023.

Vooraf organiseren we een infoavond over de cursus. Op de informatie avond leggen we uit wat je mag verwachten van de cursus, maar ook wat van jou verwacht wordt om de opleiding tot een goed einde te brengen.

Tijdens de cursus worden de kennis en de vaardigheden voor de Natuurgids stap voor stap aangereikt/aangeleerd :

  • Stap 1 : heb je weinig voorkennis en ben je weinig vertrouwd met een aantal basisbegrippen uit de natuur, dan raden we de cursus Natuurverkenner aan als voorbereiding (maar is niet verplicht).
  • Stap 2 : theorielessen en excursies vormen de hoofdbrok van de opleiding.
  • Stap 3 : tijdens het vervolmakingstraject doe je praktijkervaring op en school je jou bij in datgene wat je het meest boeit in de natuur.

Na het succesvol beëindigen van stappen 2 en 3 ontvang je de badge van Natuurgids. Dit is het eigenlijke diploma.

Natuurgids wordt je niet (alleen) achter een schrijftafel maar de meeste kennis en ervaring doe je in de natuur op. Daarom is er ook een projectwerk en zijn er opdrachten om praktisch aan de slag te gaan in de natuur.

Wil je de cursus Natuurgids volgen, dan raden we je ten stelligste aan om de infoavond bij te wonen.
Om de infoavond bij te wonen is inschrijven hiervoor verplicht dmv onderstaande knop.
De infoavond is gratis.