Walden

Deze informatie is niet meer actueel!
“Ik ben er in mijn binnenste van overtuigd dat het meeste wat mijn buren goed noemen slecht is, en als ik ergens spijt van heb, is dat waarschijnlijk mijn goede gedrag. Van wat voor duivel was ik bezeten dat ik me zo goed gedroeg?” – Uit 'Walden', Henry David Thoreau Geïnspireerd op het gelijknamige boek van Henry David Thoreau schrijft Jonas Vermeulen met 'Walden' een nieuwe te...

Wanneer

  • 24 november ’23 (vr)
    van 20.30 u

Prijs

€ 18,00 (+65j - 16,00 euro, -26j - 16,00 euro, Abonnementen met minstens 5 voorstellingen - 16,00 euro)

Waar

naam
Schouwburg
adres
Sint Michielstraat 98700 Tielt

Info

“Ik ben er in mijn binnenste van overtuigd dat het meeste wat mijn buren goed noemen slecht is, en als ik ergens spijt van heb, is dat waarschijnlijk mijn goede gedrag. Van wat voor duivel was ik bezeten dat ik me zo goed gedroeg?”Uit 'Walden', Henry David Thoreau


Geïnspireerd op het gelijknamige boek van Henry David Thoreau schrijft Jonas Vermeulen met 'Walden' een nieuwe tekst voor een personage dat het kwaad van de wereld in zijn buren herkent.


Zowel zijn linker- als rechterbuur vormen, volgens hem, de bron van de ondergang van de wereld. Hij ziet hen zich dag in dag uit inspannen om oplossingen te vinden voor hun problemen, om het zich nog comfortabeler te maken of om zich te amuseren, maar hij stelt zich vragen bij hun bedrijvigheid.


Na zich jarenlang te hebben gedragen spuwt hij zijn gal en vraagt hij zich af wat wijzer is: de confrontatie aangaan of zich terugtrekken? En ligt de oplossing voor een meer harmonieuze relatie met onze omgeving in nog meer actie ondernemen of valt er eer te halen in afstand nemen?


'Walden' is een solovoorstelling gespeeld en geschreven door Jonas Vermeulen. Een tekst op rijm geschreven, een tirade die flirt met de muzikaliteit van 'Slam Poetry'. Een grillige monoloog die uitmondt in een beeldende performance die de rust brengt die onze omgeving ons kan bieden.
Concept, tekst, spel en muziek: Jonas Vermeulen
Coach: Johan Petit