BigMouth - Gewijzigde Voorstelling

Deze informatie is niet meer actueel!
Annulatie 'Schaambot' en vervanging door 'BigMouth' Wegens ziekte van één van de spelers kan SKaGeN haar nieuwste voorstelling 'Schaambot' niet langer laten touren. De voorbije weken heeft het gezelschap alles ondernomen om een oplossing te vinden. De voorstelling 'Schaambot' werd dus vervangen door de prachtige voorstelling 'BigMouth'. Voor de allerlaatste keer herneemt Valenti...

Wanneer

  • 03 februari ’24 (za)
    van 20.30 u

Prijs

€ 18,00 (+65j - 16,00 euro, -26j - 16,00 euro, Abonnementen met minstens 5 voorstellingen - 16,00 euro)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://gildhof.be

Info

Annulatie 'Schaambot' en vervanging door 'BigMouth'


Wegens ziekte van één van de spelers kan SKaGeN haar nieuwste voorstelling 'Schaambot' niet langer laten touren. De voorbije weken heeft het gezelschap alles ondernomen om een oplossing te vinden. De voorstelling 'Schaambot' werd dus vervangen door de prachtige voorstelling 'BigMouth'.


Voor de allerlaatste keer herneemt Valentijn Dhaenens 'BigMouth': een unieke kans, want deze legendarische voorstelling uit 2011 blijkt relevanter dan ooit. SKaGeNs 'BigMouth' bespeelt de massa met behulp van historische toespraken van wereldleiders, die aanstuurden op oorlog. 

Valentijn Dhaenens brengt een ode aan 2500 jaar redevoeren. Met fragmenten uit bekende en minder bekende toespraken, toont hij dat de truken van de retoricafoor nauwelijks zijn veranderd. De preek, de oorlogsverklaring, het vaarwel, het eindpleidooi, de overwinningsspeech, de grafrede… Wie zijn woorden goed kiest, kan van het zwakste argument het sterkste maken. De absolute waarheid bestaat niet.Deze successolo van Valentijn Dhaenens is een technisch hoogstandje en speelde honderden malen, in 22 landen wereldwijd: van Helsinki tot New York, van Mumbai tot Hong Kong.


Gespeeld in de internationale versie, hoofdzakelijk Engels, met ondertitels in Frans en Nederlands.Concept en spel: Valentijn Dhaenens


Licht en geluidsontwerp: Jeroen Wuyts


Boventiteling: Tineke De Meyer


Kostuumontwerp: Barbara De Laere


Zakelijke leiding: Korneel Hamers


Productie: SKaGeN, Theatre Royal Plymouth & Richard Jordan Productions,STUK Leuven, De Tijd en De Studio


Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap