Belpop Bonanza Superstar

Deze informatie is niet meer actueel!
De beste buitenlandse Belpopverhalen Belpop Bonanza gaat weer op reis. De nieuwe aflevering in de never ending theaterreeks over de geschiedenis van de nationale popmuziek heet Belpop Bonanza Superstar. Daarin laten Jan Delvaux en Jimmy Dewit horen en zien hoe (vaak) wij, kleine Belgen, het buitenland hebben verbaasd. En wat wij hebben betekend voor de supersterren. België telt 6 ...

Wanneer

  • 29 maart ’24 (vr)
    van 20.30 u

Prijs

€ 22,00 (+65j - 20,00 euro, -26j - 20,00 euro, Abonnementen met minstens 5 voorstellingen - 20,00 euro)

Waar

naam
Schouwburg
adres
Sint Michielstraat 98700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://gildhof.be

Info

De beste buitenlandse Belpopverhalen


Belpop Bonanza gaat weer op reis. De nieuwe aflevering in de never ending theaterreeks over de geschiedenis van de nationale popmuziek heet Belpop Bonanza Superstar. Daarin laten Jan Delvaux en Jimmy Dewit horen en zien hoe (vaak) wij, kleine Belgen, het buitenland hebben verbaasd. En wat wij hebben betekend voor de supersterren.


België telt 6 wereldhits. Rocco Granata, Soeur Sourire, Wallace Collection, Plastic Bertrand, Technotronic en die Belgische Australiër nog misschien. Na 60 jaar popmuziek is het dat. Zoveel wereldtoppers hebben de Amerikanen elke week.


Toch valt ons internationale muzikale gewicht niet te onderschatten. Wij, kleine Belgen, hebben de grote wereld al vaak verbaasd. Soms op de meest onverwachte plekken en momenten.


Het bekendste Japanse kerstnummer? De tune van Sesamstraat? De duurste platenhoes? De enige Franstalige #1 ooit in de Amerikaanse hitlijsten? Het liedje dat elke Brit aan vakantie laat denken? Het hoogtepunt van elk Frans trouwfeest? Een populair S-vormig blaasinstrument met kleppen? Dat zijn wij.


We zijn vaak supersterren in het buitenland.


En we zijn vaak belangrijk voor buitenlandse supersterren.


De mooiste liedjes van Boudewijn de Groot? Het logo van The Beatles? De strafste hit van Blur? De grootste Turkse popster aller tijden? Het rustigste nummer van Motörhead? Het ontstaan van Chic? Een hoes van de Sex Pistols? Dat zijn wij ook.


Belpop Bonanza Superstar spit onze internationale belangen uit en diept naar goede gewoonte de mooiste en meest onverwachte verhalen op.


Het wordt een grenzeloze avond tussen de wereldsterren. Zoals altijd verrassend, verrijkend en entertainend.
“De apostels van de Belpop” - De Morgen


“Leerrijk, grappig en relativerend” - De Standaard


“Het plezier van het weetjes spuien spat van het podium” - De Standaard


“Een must see voor muziekliefhebbers, weetjesfreaks en alles daartussenin” - Het Nieuwsblad


“Onze beide dikke tenen eraf als Jan Delvaux en Jimmy Dewit ooit uitverteld geraken” - Het Nieuwsblad


“Jan Delvaux is de slimste monchichi van het land” - Het Nieuwsblad