Intra Muros: Mono Libris

Deze informatie is niet meer actueel!
Streekgenoten John Sys en Lieven Neirinck verkennen elk op hun manier beeldend de wereld. Hun paden kruisen in 'Mono Libris', een origineel project met fotografie, grafiek en mixed media in boekvorm. Een heuse bibliotheek, niet van gladjes uitgegeven leesvoer, maar van grote, gulle, zelf vormgegeven en plastisch bruisende volumes. 'Over de splinter die ze hun leven noemen'. Je zou het...

Wanneer

  • 29 september ’23 (vr)
    van 19.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Huis Mulle de Terschueren
adres
Ieperstraat 428700 Tielt

Contact

Telefoon
051 42 82 20
reservatiedienst.gildhof@tielt.be
website
http://gildhof.be

Info

Streekgenoten John Sys en Lieven Neirinck verkennen elk op hun manier beeldend de wereld. Hun paden kruisen in 'Mono Libris', een origineel project met fotografie, grafiek en mixed media in boekvorm. Een heuse bibliotheek, niet van gladjes uitgegeven leesvoer, maar van grote, gulle, zelf vormgegeven en plastisch bruisende volumes. 'Over de splinter die ze hun leven noemen'.


Je zou het dagboeken kunnen noemen. Wat Lieven en John maken is een ode aan het 'beeldende boek': recipiënten voor eigenzinnige hersenspinsels en de ontdekking van gedachten en plekken.


Geen boeken zoals we die vandaag gewend zijn, in duizendvoud gedrukt en verspreid. Unieke stukken zijn het, wemelend van beeld en geschrift, uiterst bewerkelijk, waarin beeld en gedachten verstrengelen tot een intieme inkijk. Monnikenwerk van twee kunstzinnige lekenbroers.


Zelf presenteren beiden heren zich als 'wijs, tolerant, omnipotent kunstzinnig en verlangend om de wonderbaarlijke alledaagsheid van de dingen te grijpen en met toverspreuken om te vormen tot voor iedereen eenvoudig te begrijpen termen en symbolen'.


Een knappe installatie met hun papieren avontuur werd dit jaar voor het eerst getoond in de kapel van het Gentse Campo Santo. Publiek werd er uitgenodigd om ter plekke te bladeren, zich te verwonderen, ergeren, degusteren, genieten, aarzelen en zich het hoofd te breken in een wereld die zowel lezers als liefhebbers van plastische kunst kan bekoren.Drie weekends open op zaterdag en zondag telkens van 10u00 tot 12u00 en 14u00 tot 17u00


Gratis toegankelijk.


De expo opent op vrijdag 29 september 2023 om 19u30.