Wildeman

“Het is een weldaad Bob De Moor te horen vertellen, met zijn meesterlijke dictie en perfecte timing”, schreef Knack Focus vorig seizoen na de première van Wildeman . Bob De Moor geeft in Wildeman gestalte aan Beer, een gekwelde herbergier die een enorm schuldgevoel torst. Hij sluit zich elk jaar in augustus op in z'n zolderkamer in Amsterdam om af te dalen in de gebeurteniss...

Wanneer

  • 29 maart ’24 (vr)
    van 20.30 u tot 22.00 u

Prijs

€ 18,00 (Kortingstarief (65+, oKo-lid, lerarenkaart) - 16,00 euro, Groepstarief (vanaf 15 pers.) - 16,00 euro, Kansentarief - 2,00 euro)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 40 62 90
info@malpertuis.be
website
https://tickets.malpertuis.be

Contact

Telefoon
051 40 62 90
info@malpertuis.be
website
https://www.malpertuis.be

Info

“Het is een weldaad Bob De Moor te horen vertellen, met zijn meesterlijke dictie en perfecte timing”, schreef Knack Focus vorig seizoen na de première van Wildeman.
Bob De Moor geeft in Wildeman gestalte aan Beer, een gekwelde herbergier die een enorm schuldgevoel torst. Hij sluit zich elk jaar in augustus op in z'n zolderkamer in Amsterdam om af te dalen in de gebeurtenissen van z'n leven. Het is een geschiedenis van verdriet en schaamte, met het broeierige Antwerpen van de 16e eeuw als decorum.

Op uitnodiging van artistiek directeur Piet Arfeuille schreef Jeroen Olyslaegers, uitgaande van zijn bejubelde historische roman Wildevrouw, een nieuwe monoloog voor rasverteller Bob De Moor. In Wildeman krijgt de  persoonlijke geschiedenis van Beer de focus. Hoe ga je met verdriet om? Mag je langer rouwen dan de omgeving dat meestal verdraagt? Kan er een moment komen waarop je je niet meer verzet tegen de pijn, maar die als het ware omarmt of loslaat? En hoe ga je om met een schuldgevoel? Blijft het opgesloten in je lichaam en ziel? Of komt er een moment dat het woorden krijgt en tot inzichten leidt?


Met steun van de Vlaamse Gemeenschap
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid via Flanders Tax Shelter. 


PRODUCTIE Theater Malpertuis
TEKST Jeroen Olyslaegers
SPEL Bob De Moor
COACHING Piet Arfeuille
VORMGEVING Steve Salembier
LICHT EN GELUID Rik Teunis, Wim Loobuyck
KOSTUUM Lieve Pynoo