Boterhammen in de bib: Wannes Peremans - Waar is Johny?

Deze informatie is niet meer actueel!
Hoe kwam een Congolese Belg terecht in één van de meest beruchte concentratiekampen en waar kwam hij terecht na de bevrijding? Wanneer de Amerikanen op het einde van WOII het beruchte concentratiekamp van Dachau bevrijden is Johny Vosté een van de tienduizenden slachtoffers. Desondanks viel hij op tussen zijn lotgenoten. Johny had een donkere huid en zwart kroeshaar. Op het document dat ...

Wanneer

  • 30 november ’23 (do)
    van 12.15 u tot 13.15 u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
Openbare bibliotheek Tielt
adres
Lakenmarkt 98700 Tielt

Tickets

Telefoon
051 42 82 10
bibliotheek@tielt.be

Info

Hoe kwam een Congolese Belg terecht in één van de meest beruchte concentratiekampen en waar kwam hij terecht na de bevrijding?
Wanneer de Amerikanen op het einde van WOII het beruchte concentratiekamp van Dachau bevrijden is Johny Vosté een van de tienduizenden slachtoffers. Desondanks viel hij op tussen zijn lotgenoten. Johny had een donkere huid en zwart kroeshaar. Op het document dat in het kamp werd opgesteld, stond eerst dat hij ariër was maar dat werd botweg vervangen door 'neger'.
Wannes Peremans kreeg een foto in handen die genomen werd in het concentratiekamp en waarop Johny meteen zijn aandacht trok. Hij dook in de archieven en diepte het ongelofelijke levensverhaal van Johny op. Wannes vertelt een verhaal dat ons van de goudmijnen van Kilo-Moto naar de gevangenis van Antwerpen meeneemt en uiteindelijk naar de hel van Dachau. Zo huldigt de auteur Johny's ongelooflijke levensverhaal, net als de generatie moedige Belgische weerstanders die samen met Johny tussen de plooien van de geschiedenis zijn verdwenen.