Het Spook van de Opera - De donderdagen van vzw Préparé - Tielt Wintert

Deze informatie is niet meer actueel!
Een avond over Opera: “Het syndroom van Stendhal, is een psychische aandoening die optreedt als iemand volledig overrompeld wordt door de schoonheid van kunst. Lichamelijke verschijnselen zijn een versnelde hartslag, duizeligheid, verwarring en flauwvallen. “ “Het overkwam Geert Vermeersch in de jaren 80 in de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel. Zijn eerste Opera: “Don ...

Wanneer

  • 25 januari ’24 (do)
    van 20.00 u tot 22.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
ACW Tielt 't Gildeke
adres
Oude Stationstraat 88700 Tielt

Tickets

vzwprepare@gmail.com

Contact

vzwprepare@gmail.com

Info

Een avond over Opera:


“Het syndroom van Stendhal, is een psychische aandoening die optreedt als iemand volledig overrompeld wordt door de schoonheid van kunst. Lichamelijke verschijnselen zijn een versnelde hartslag, duizeligheid, verwarring en flauwvallen.


“Het overkwam Geert Vermeersch in de jaren 80 in de Koninklijke Muntschouwburg in Brussel. Zijn eerste Opera: “Don Giovanni” van Wolfgang Amadeus Mozart. Een ervaring die een mijlpaal werd in zijn bestaan, vanaf dan werd Opera een noodzakelijk onderdeel van zijn leven. Vanuit die passie neemt hij u mee op ontdekking. Over Mozart en wat zijn betekenis is voor Opera. Maar ook de ontstaansgeschiedenis en andere grootheden zoals Richard Wagner.


Geert brengt zijn verhaal als hartstochtelijk liefhebber: hoe hij Opera heeft ontdekt en waarom die zo belangrijk voor hem is, maar ook met de kennis die hij in zes jaar muziekgeschiedenis heeft verworven bij wijlen zijn mentor Willy Verdievel aan de muziekacademie van Tielt in de jaren 80.


Er is geen voorkennis vereist, het doelpubliek zijn vooral mensen die nieuwsgierig zijn naar het genre maar nog nooit de stap hebben gezet, het is een introductie in Opera. Echte kenners zullen hier waarschijnlijk minder een boodschap aan hebben maar zullen zich misschien ook amuseren.