Wildeman

Deze informatie is niet meer actueel!
Bob De Moor geeft in 'Wildeman' gestalte aan Beer, een gekwelde herbergier die een enorm schuldgevoel torst. Hij sluit zich elk jaar in augustus op in z'n zolderkamer in Amsterdam om af te dalen in de gebeurtenissen van z'n leven. Het is een geschiedenis van verdriet en schaamte, met het broeierige Antwerpen van de 16e eeuw als decorum. Op uitnodiging van artistiek directeur Piet Arfe...

Wanneer

  • 29 maart ’24 (vr)
    van 20.30 u

Prijs

Gratis (Abonnementen met minstens 5 voorstellingen - 16,00 euro)

Waar

naam
Theater Malpertuis
adres
Stationstraat 258700 Tielt

Contact

Telefoon
051 40 62 90
info@malpertuis.be
website
http://malpertuis.be

Info

Bob De Moor geeft in 'Wildeman' gestalte aan Beer, een gekwelde herbergier die een enorm schuldgevoel torst. Hij sluit zich elk jaar in augustus op in z'n zolderkamer in Amsterdam om af te dalen in de gebeurtenissen van z'n leven. Het is een geschiedenis van verdriet en schaamte, met het broeierige Antwerpen van de 16e eeuw als decorum.


Op uitnodiging van artistiek directeur Piet Arfeuille schreef Jeroen Olyslaegers, uitgaande van zijn bejubelde historische roman Wildevrouw, een nieuwe monoloog voor rasverteller Bob De Moor.


In 'Wildeman' krijgt de persoonlijke geschiedenis van Beer de focus. Hoe ga je met verdriet om? Mag je langer rouwen dan de omgeving dat meestal verdraagt? Kan er een moment komen waarop je je niet meer verzet tegen de pijn, maar die als het ware omarmt of loslaat? En hoe ga je om met een schuldgevoel? Blijft het opgesloten in je lichaam en ziel? Of komt er een moment dat het woorden krijgt en tot inzichten leidt?


“Het is een weldaad Bob De Moor te horen vertellen, met zijn meesterlijke dictie en perfecte timing” - Knack Focus vorig jaar na de première van Wildeman.
Tekst: Jeroen Olyslaegers
Spel: Bob De Moor
Coaching: Piet Arfeuille
Vormgeving: Steve Salembier

Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap
Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid via Flanders Tax Shelter.