Workshop karikatuur tekenen

Deze informatie is niet meer actueel!
Workshop karikatuur tekenen Na het succes van de activiteit "Handlettering voor jongeren", vorig jaar in september, willen we opnieuw een activiteit voor jongeren aanbieden. Dit jaar kiezen we voor karikatuur tekenen. Je kent misschien wel de gekke gezichten van bekende personen die soms in de media verschijnen. Spottekeningen, humoristische tekeningen die bepaalde kenmerken sterk uitve...

Wanneer

  • 25 februari ’24 (zo)
    van 09.30 u tot 12.00 u

Prijs

€ 8,00

Waar

naam
in lokaal 2 (boven) van de Europahal
adres
Generaal Maczekplein 7 8700 Tielt

Info

Workshop karikatuur tekenen
Na het succes van de activiteit "Handlettering voor jongeren", vorig jaar in september, willen we opnieuw een activiteit voor jongeren aanbieden. Dit jaar kiezen we voor karikatuur tekenen. Je kent misschien wel de gekke gezichten van bekende personen die soms in de media verschijnen. Spottekeningen, humoristische tekeningen die bepaalde kenmerken sterk uitvergoten.

Met deze workshop willen we jullie leren om zelf leuke karikatuurtekeningen te maken.
Bart Simoens, karikaturist en graficus uit Oostende, komt ons een initiatie-les in het tekenen van 'gekke bekken' geven.

Jullie krijgen uitleg over hoe een gezicht kan getekend worden aan de hand van voorbeelden. Er wordt getekend ofwel in duo's waarbij je per 2 recht tegenover mekaar zit om zo elkaar te tekenen, ofwel wordt er gewerkt via een selfie op de smartphone die dan op een gekke manier wordt nagetekend.
Ondertussen gaat Bart rond om te helpen zodat iedereen met een leuke karikatuur naar huis kan gaan. Je hoeft zeker geen tekenervaring te hebben.

Je hoeft geen materiaal zelf mee te brengen. Alles wordt voorzien.

Voor jongeren van het 5de leerjaar tot het 3de middelbaar (10 tot 15 jaar).

Inschrijven via mail naar activiteiten@gezinsbond-tielt.be met vermelding van de naam en het geboortejaar van je kind en lidnummer van je gezin. Opgelet: deze activiteit staat open voor maximum 20 jongeren.
Inschrijving is pas definitief na overschrijving van het juiste bedrag op rekening BE17 7775 9799 9521 (Gezinsbond VZW afdeling Tielt) met vermelding van "workshop karikatuur tekenen + naam van je kind".