Boekvoorstelling 'Kantelen'

Deze informatie is niet meer actueel!
Boekvoorstelling 'Kantelen' De ongelijkheid in onze wereld is torenhoog. Bovendien heeft ze een enorme economische, menselijke, sociale en ecologische kost. Ons model kraakt in alle voegen, en we voelen ons vaak machteloos om er iets aan te doen. Er is geen alternatief, zo wordt gezegd. Maar het kan wél anders. In Kantelen! Belgische recepten voor de donuteconomie toont Eva S...

Wanneer

  • 02 mei ’24 (do)
    van 19.30 u tot 21.30 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
zaal in de bibliotheek
adres
Lakenmarkt 9 8700 Tielt

Contact

tielt@oww.be

Info

Boekvoorstelling 'Kantelen'


De ongelijkheid in onze wereld is torenhoog. Bovendien heeft ze een enorme economische, menselijke, sociale en ecologische kost. Ons model kraakt in alle voegen, en we voelen ons vaak machteloos om er iets aan te doen. Er is geen alternatief, zo wordt gezegd.


Maar het kan wél anders. In Kantelen! Belgische recepten voor de donuteconomie toont Eva Smets (Executive Director, Oxfam België) aan dat een nieuwe, rechtvaardige aanpak van onze economie, klimaat en sociale zorg niet alleen broodnodig is, maar ook binnen handbereik ligt. Met een gezonde dosis verbeelding en daadkracht vinden we onze weg terug uit de chaos. Als we kantelen naar een donuteconomie, dan ligt een rechtvaardige toekomst voor het grijpen.


In haar boek gaat Eva Smets zowel in gesprek met experts als Kate Raworth en Paul De Grauwe en haalt ze concrete Belgische cases aan die een invulling geven aan de donuteconomie, zoals o.a. Autodelen en csa-boerderijen.


Op donderdag 2 mei 2024 stelt Eva Smets haar boek voor in de bibliotheek. Ze gaat in gesprek met Dirk Van der Roost.