Rust in hoofd en huis voor ouders: Rots en Water voor ouders van schoolgaande kinderen/jongeren

Deze informatie is niet meer actueel!
We krijgen veel indrukken te verwerken Er wordt veel van ons en onze jeugd verwacht Ook in ons gezinsleven kan het best druk zijn waardoor de verbinding onder spanning komt te staan. Het is als ouder een zoektocht om zelf innerlijke rust te ervaren en kalmte te bewaren. Een kind dat niet wil slapen, een tiener die niet aan tafel komt om te eten, een kind dat niet stopt met gamen, we j...

Wanneer

  • 22 mei ’24 (wo)
    van 19.30 u tot 21.00 u
  • 29 mei ’24 (wo)
    van 19.30 u tot 21.00 u
  • 05 juni ’24 (wo)
    van 19.30 u tot 21.00 u

Prijs

Gratis

Waar

naam
Buurthuis Dierdonk
adres
Zwartegevelstraat 668700 Tielt

Tickets

Telefoon
051409052
welzijn@tielt.be

Contact

welzijn@tielt.be

Info

We krijgen veel indrukken te verwerken Er wordt veel van ons en onze jeugd verwacht Ook in ons gezinsleven kan het best druk zijn waardoor de verbinding onder spanning komt te staan. Het is als ouder een zoektocht om zelf innerlijke rust te ervaren en kalmte te bewaren.


Een kind dat niet wil slapen, een tiener die niet aan tafel komt om te eten, een kind dat niet stopt met gamen, we jagen ons op in de file, we komen gespannen aan op het werk.... Herkenbaar? 


In sommige situaties is stress positief en nodig om te presteren. Een gezonde portie adrenaline zorgt ervoor dat jij in je gezin "alle ballen in de lucht houdt": je kind op tijd naar een hobby brengen, je huishouden doen, naar je werk gaan, sporten...


Als je langdurig hoge stress ervaart, kan dit chronische stress worden. Inzicht in jouw stresssignalen en het leren reguleren van emoties is dan belangrijk.


We werken lichaamsgericht aan jouw veerkracht en weerbaarheid als ouder. 


-We oefenen om stevig in je schoenen te staan en duidelijke grenzen te geven.


-We brengen hoofd en lichaam tot rust via ademhalings-en ontspanningsoefeningen.


-We leren om te gaan met onze emoties en gedachten waardoor we beter in staat zijn om de emotie van het kind/jongere te helpen reguleren.


Als je gecentreerd bent en gegrond , dan voel je je altijd en overal thuis, dicht bij jezelf en verbonden met de mensen om je heen.


(Rots en Water, GADAKU, NL)