Keukenhistories. Geschiedenis van onze eetcultuur

Witloof in hespenrolletjes, spaghetti bolognese, rijstschotel met kip, shakshuka met aubergine … Onze eetgewoonten zijn de voorbije twee eeuwen enorm veranderd. Omstreeks 1800 was het menu schraal en vooral plantaardig. Vandaag hebben we gigantisch veel keuze en zijn alle smaken uit de hele wereld binnen handbereik. Elke dag brengt iets nieuws op ons bord. Aan de hand van enkele oude ...

Wanneer

  • 03 oktober ’24 (do)
    van 14.00 u

Waar

naam
Aarsele - Oud-Gemeentehuis
adres
Aarselestraat 48700 Aarsele

Info

Witloof in hespenrolletjes, spaghetti bolognese, rijstschotel met kip, shakshuka met aubergine … Onze eetgewoonten zijn de voorbije twee eeuwen enorm veranderd. Omstreeks 1800 was het menu schraal en vooral plantaardig. Vandaag hebben we gigantisch veel keuze en zijn alle smaken uit de hele wereld binnen handbereik. Elke dag brengt iets nieuws op ons bord.


Aan de hand van enkele oude en nieuwe keukenklassiekers brengt Yves Segers een smakelijke geschiedenis van onze eetcultuur.


Yves is coördinator van CAG en ICAG. Hij is ook hoogleraar Rurale Geschiedenis voor de onderzoekseenheid Moderniteit & Samenleving 1800-2000 (MoSa) van de KU Leuven. Zijn onderzoek richt zich op de sociale en economische geschiedenis van de 19de en 20ste eeuw, met als hoofdthema's landbouw en platteland, de ontwikkeling van de voedselketen en eetcultuur.



Cursusdata: do. 3, 10, 17 en 24 okt. van 14 tot 16 uur


Cursusprijs: 88 euro (standaardprijs) - 70 euro (met Davidsfond lidkaart)