naar top
Gemeente staden

Groepsaankoop zonnepanelen

Wil je besparen op je energiekosten en je steentje bijdragen aan een betere leefomgeving? Dan vormen zonnepanelen een slimme investering. Er vindt opnieuw een groepsaankoop plaats die door Stad Tielt ondersteund wordt.

 

Met de vijfde editie van de groepsaankoop zonnepanelen willen Stad Oostende en Energiehuis Oostende West-Vlaamse burgers en bedrijven bijstaan om op een voordelige en makkelijke manier over te stappen naar hernieuwbare energie. De Provincie alsook Stad Tielt ondersteunen mee deze groepsaankoop.

De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Door zelf stroom op te wekken, ben je bovendien een stuk onafhankelijker van je energieleverancier. Je bespaart ook jarenlang op energiekosten en je draagt bij aan een duurzame toekomst via een verminderde CO2-uitstoot. Zonnepanelen zijn dus nog steeds rendabel.

Via deze groepsaankoop kunnen deelnemers een kwalitatief hoogwaardig en compleet zonnepanelensysteem aankopen, inclusief plaatsing en elektrische keuring. Je krijgt duidelijke en objectieve informatie mee, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Gedurende het gehele traject staan er medewerkers ter beschikking om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden mocht er toch iets niet naar wens verlopen. Langs deze weg zijn inmiddels al meer dan 5.000 zonnepaneleninstallaties geplaatst in West-Vlaanderen. Huishoudens besparen hiermee jaarlijks gemiddeld 550 euro op hun energierekening. Gemiddeld verdien je de kosten van een installatie op minder dan 10 jaar terug. Zonnepanelen hebben een levensduur van minimum 25 jaar.

 

DE GROEPSAANKOOP IN 5 STAPPEN

Inschrijven: schrijf vo´o´r 9 oktober gratis en vrijblijvend in via http://www.wijkiezen.be/.

Veiling: de prijs komt tot stand op een veiling onder vooraf gekwalificeerde leveranciers. De leverancier met het beste bod wint en maakt voor elke deelnemer een persoonlijk voorstel op.

Persoonlijk voorstel: vanaf 21 oktober ontvang je dat persoonlijke voorstel op basis van jouw inschrijvingsgegevens en met een indicatie van jouw kosten en opbrengst.

Jij beslist: vind je het aanbod interessant? Dan heb je tot en met 6 december de tijd om het voorstel te accepteren. Intussen kan je met al je vragen terecht bij de helpdesk of op e´e´n van de informatieavonden.

Plaatsing: als je beslist om in te gaan op het voorstel, dan neemt de winnende leverancier contact op voor een inspectie van je dak en wordt daarna de plaatsing van jouw zonnepanelen ingepland.

 

WIE KAN INSCHRIJVEN

Alle inwoners van West-Vlaanderen die eigenaar zijn van het dak kunnen deelnemen, alsook huurders die expliciete toestemming kregen van de eigenaar. Ook als kmo, vzw of vereniging van mede-eigenaars (VME) kan je je inschrijven.

 

MEER INFO

T 0800 26 829 (gratis; elke werkdag van 09u00 tot 17u00) of zonneenergie@wijkiezen.be

http://www.wijkiezen.be/ (rubriek: veelgestelde vragen)

 

 

DE ZONNEKAART

Via www.energiesparen.be/zonnekaart kan je de Zonnekaart voor Vlaanderen raadplegen. Dankzij die tool kan je nagaan hoe geschikt een gebouw is voor zonne-energie. Gebouwen met een goede score krijgen ook een eerste inschatting mee van de kostprijs en de opbrengst van een installatie. Het is wel van belang dat je het resultaat nauwkeurig bekijkt en verder verfijnt met een erkend installateur.

 

Meer interessante informatie rond zonnepanelen via www.energiesparen.be/zonnepanelen en www.vreg.be/nl/zonnepanelen.

 

 

 

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 29 augustus 2019
Zonnepanelen

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht