naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jeugd vindt nieuwe stek in De Kommel

Op zaterdag 28 september vindt de officiële opening plaats van de nieuwe jeugdlokalen aan het Generaal Maczekplein. In ‘De Kommel’ krijgen de dienst Jeugd en de jeugdverenigingen KSA Tielt, Chiro en de Kleine Torenvalk-Natuurbelevers hun vaste stek.

 

Tijdens de opening is er in de namiddag een grote spelactiviteit voor de kinderen van de drie verenigingen en wacht hen en hun ouders een klein traktaat. ’s Avonds wordt de leiding verwacht voor een gezellig samenzijn.

Naast de jeugdverenigingen KSA Tielt, Chiro en de Kleine Torenvalk-Natuurbelevers vindt ook de dienst Jeugd een nieuwe thuis in de Kommel. Telefoon, mailadres en openingsuren blijven behouden.

Daarnaast zal ook de speelpleinwerking er in de toekomst plaatsvinden en zal ook de studerende jeugd er een stek krijgen. 

Op die manier worden de lokalen optimaal en voortdurend gebruikt en worden ze een echte plaats van en voor kinderen en jongeren.

 

ACHTERGROND

De drie jeugdverenigingen en de stedelijke jeugdraad werden gedurende het ganse proces zeer nauw betrokken bij alle fases (concept tot uitvoering) van de nieuwe jeugdlokalen.

Tussen de conceptuele en de uitvoeringsfase werden ook nog vaak wijzigingen aangebracht om de lokalen zo goed mogelijk af te stemmen op de noden van de verschillende gebruikers.

Daardoor is het gebouw uiteindelijk een zeer functioneel geheel geworden, waar alle gebruikers tevreden over zijn.

Zo is er bijvoorbeeld aandacht besteed aan een goede wifi-dekking over het hele gebouw en werden alle deuren van een elektronisch sleutelsysteem voorzien.

 

NAAM

Ook bij het zoeken naar een naam voor de jeugdlokalen koos het stadsbestuur voor overleg met de verenigingen. Uiteindelijk is de naam - op voorstel van de jeugdraad - ‘De Kommel’ geworden. Een ‘kommel’ is een veelzijdig instrument dat vaak wordt gebruikt tijdens spelen in een jeugdvereniging. Er schuilt ook een mooie symboliek achter: wie een ‘kommel’ al van dichtbij bestudeerde, ziet dat het gevlochten is uit veel verschillende touwtjes. Samen vormen ze een sterk geheel, klaar om de uitdagingen van het leven aan te gaan.

 

 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 20 september 2019