naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tielt beweegt: Bewegen op Verwijzing

Onder de noemer ‘Tielt beweegt’ stimuleren we onze inwoners graag om meer te bewegen in het dagelijks leven. Beweegcoach Nele Billiet helpt je hier bij.

Wat vaker de wagen laten staan en in plaats daarvan de verplaatsing te voet of met de fiets doen is zeker al een goede aanzet om meer te bewegen. Maar ook thuis, op het werk en in je vrije tijd zijn er nog heel wat mogelijkheden om meer te bewegen. Iedereen kan zeker iets vinden dat hem of haar aanspreekt!

BEWEGEN OP VERWIJZING

Het gloednieuwe project ‘Bewegen op Verwijzing’ wil je graag een duwtje in de goede richting geven. Beweeg je te weinig? Zou je graag een ‘beweegplan’ opmaken maar slaag je hier zelf niet in? Dan vind je met ‘Bewegen op Verwijzing’ een mogelijkheid om met behulp van de coach tot een beweegplan op maat te komen. Ook hier ligt de focus op meer bewegen in het dagelijks leven.

Spreek gerust je huisarts hiervoor aan.  Met een voorschrift kun je dan terecht bij Nele, onze beweegcoach voor regio Tielt.

COACH HELPT JOU OP MAAT MEER BEWEGEN  

Je wil meer bewegen? Maar je hebt geen tijd? Of je weet niet hoe? 

Vanaf nu verwijst je huisarts je door naar Nele Billiet, de ‘Bewegen op Verwijzing’-coach in regio Tielt. Deze professionele coach helpt je gezond te bewegen. Zij gaat niet samen met jou bewegen, maar maakt samen met jou een beweegplan dat je op het lijf geschreven staat én motiveert je als het even wat moeilijker gaat.  

Wat moet je doen?

  1. Ga langs bij je huisarts. Hij bezorgt jou een verwijsbrief en de contactgegevens van de coach. 
  2. Je maakt een afspraak met de coach. Je neemt de verwijsbrief mee naar de consultatie.
  3. Je maakt een beweegplan dat past bij jouw leven. De coach helpt je en volgt samen met jou het beweegplan verder op.

Hoeveel betaal je?

De Vlaamse overheid neemt het grootste deel van de kosten voor zijn rekening*. Jij betaalt slechts een beperkte bijdrage. 

Met verhoogde tegemoetkoming betaal je voor individuele begeleiding max. 1,00 euro per kwartier en voor groepsbegeleiding max. 0,50 euro per kwartier. Zonder verhoogde tegemoetkoming betaal je voor individuele begeleiding max. 5,00 euro per kwartier en voor groepsbegeleiding max. 1,00 euro per kwartier. 

*De tussenkomst geldt voor in totaal max. 7 uur individuele begeleiding of 21 uur groepsbegeleiding. 

Meer info 

Sociaal Huis 

T 051 40 90 52 - sociaalhuis@ocmwtielt.be

www.bewegenopverwijzing.be

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 25 september 2019