naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wint Tielt een concert met Koen Wauters en Jonas Van Geel?

Breng jullie afgedankt klein elektro massaal naar het recyclagepark. De inwoners van de gemeente die tegen zaterdag 19 oktober het meeste aantal ton elektro inzamelen (herberekend per aantal inwoners), winnen een recyclageparkconcert van Jonas Van Geel en Koen Wauters.

Wist je dat elk Belgisch gezin gemiddeld 10 elektrotoestellen ergens in huis heeft liggen, die niet meer gebruikt worden? En dat is spijtig, want al deze toestellen bevatten grondstoffen die heel bruikbaar zouden zijn om nieuwe producten mee te maken.  Daarom organiseren Recupel en het VTM-programma Make Belgium Great Again nu een grote actie om meer afgedankt, klein elektro te kunnen inzamelen.  De actie loopt van zondag 13 oktober t.e.m. vrijdag 29 november. De opbrengst van deze actie schenkt Recupel   op het einde van de rit aan Rode Neuzendag. Maar er is meer ... 

Tijdens de uitzending van Make Belgium Great Again, deze week, riep VTM alle Vlaamse gemeenten op om zoveel mogelijk klein elektro in te zamelen, vanaf nu t.e.m. 19 oktober.  De inwoners van de gemeente die tegen aanstaande zaterdag het meeste aantal ton elektro inzamelen (herberekend per aantal inwoners), winnen een recyclageparkconcert van Jonas Van Geel en Koen Wauters.  De winnende gemeente wordt bekendgemaakt tijdens de uitzending van 27 oktoberKoen en Jonas gaven de voorbije week alvast het goede voorbeeld. Zij namen het tegen elkaar op om in 1 week tijd zoveel mogelijk kapot elektro te verzamelen in Temse en Bornem. Resultaat: 22 ton elektro werd binnengebracht. We zijn ervan overtuigd dat jullie zich hier ook massaal voor kunnen inzetten. Aan de slag!

Waarom is het belangrijk om je oude toestellen binnen te brengen? 

In een gemiddeld huishouden liggen zo'n 4 oude gsm's en 10 ongebruikte elektrotoestellen gewoon stof te vergaren. En net die toestellen zitten boordevol waardevolle grondstoffen die via innovatieve recyclagetechnieken opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo is het perfect mogelijk dat jouw flatscreen een boormachine wordt. Doe eens grote kuis en draag zelf je steentje bij. Klein elektro omvat heel veel en je hebt zeker en vast wat kapotte toestellen thuis liggen. Denk bijvoorbeeld aan: gsm’s, computers, pc’s, radio’s, speelgoed, tv’s, koffiezetmachines, zaklampen, stofzuigers, camera’s, printers, stofzuigers, muziekinstallaties, waterkokers, boormachines, elektrische tandenborstels, etc. Wacht niet langer en breng het allemaal deze week nog binnen op het recyclagepark! 

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 17 oktober 2019
Make Belgium Great Again

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Milieu

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 50
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht