naar top
Gemeente staden

Tielt beweegt

Onder de noemer ‘Tielt beweegt’ moedigen we alle Tieltenaren aan om meer te bewegen en zich actief te verplaatsen in het dagelijks leven. Bewegen is goed voor lichaam én geest. Als je voldoende in beweging bent, voel je je vanzelf beter in je vel.

Fietsen voor een fris hoofd op het werk

Geen tijd verliezen met files of de zoektocht naar een geschikte parkeerplaats zorgt er automatisch voor dat fietsende werknemers met minder stress te maken krijgen. Maar regelmatig fietsen geeft je ook een lekker gevoel want bewegen verbetert de mentale gezondheid. De uniforme en cyclische manier van bewegen tijdens het fietsen kan de effecten van stress verminderen. Je maakt de hormonen endorfine en serotonine aan, die je met antidepressiva ook aanmaakt. Fietsen is dus een antidepressivum zonder negatieve bijwerkingen.

Fietsen in Tielt wordt alvast opnieuw een stukje vlotter, door de aanpak van enkele fietsknelpunten. Lees er meer over in het Stadsmagazine van november.

Het regent bijna nooit!

“Ik zie er tegenop de fiets te nemen want het regent zo vaak”. Het is een vaak gehoorde bewering. Maar klopt ze wel of is het eerder een smoes waarvan we ons te pas en te onpas bedienen? De Nederlander Gerard Poels neemt al elf jaar de de proef op de som, door het uitvoeren van ‘regenmetingen’ tijdens zijn dagelijkse verplaatsingen. Laat je verrassen door de resultaten op www.hetregentbijnanooit.nl.

Beweegtips

Bewegen in Tielt en deelgemeenten kan op vele manieren. Geen inspiratie? De activiteiten hieronder zetten je alvast op de goede weg.

Bankenwandeling

Deze wandeling, uitgestippeld door de dienst Sport, loodst je langs mooie plekjes in de binnenstad. Onderweg kom je voldoende zitbanken tegen om even uit te rusten en op adem te komen. Een plannetje met her parcours is verkrijgbaar bij de dienst Sport of aan het Stadspunt.

Wandel, loop of step mee in Kanegem op 11 november

Al jarenlang is 11 november de ideale gelegenheid om de wandel- of loopschoenen aan te binden. Dit jaar is een parcours uitgestippeld in deelgemeente Kanegem. Je kiest uit drie bewegwijzerde trajecten (3,5 km - 7 km - 13 km) en ontdekt de mooiste plekjes uit de dichte omgeving.

Startplaats: voetbalkantine Dosko, Nagelstraat 14, Kanegem

Starturen:

* Combinatiewandelingen (3,5 km – 7 km – 13 km): tussen 12u30 en 13u00

* 3,5 km of 7 km of 13 km: tussen 13u00 en 14u15

Prijs: 4,00 euro (gewone consumptie, versnapering en verzekering inbegrepen)

Hou het veilig, draag een fluohesje!

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 29 oktober 2019
Tielt beweegt

Openingsuren & contact

OCMW Tielt

adres
Deken Darraslaan 178700Tielt
Tel.
051 40 90 52
Nieuwsoverzicht