naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Tielt beweegt

Onder de noemer ‘Tielt beweegt’ moedigen we alle Tieltenaren aan om meer te bewegen en zich actief te verplaatsen in het dagelijks leven. Bewegen is goed voor lichaam én geest. Als je voldoende in beweging bent, voel je je vanzelf beter in je vel.

TIELTENAAR, KOM UIT JE LUIE ZETEL

Ik wil wel meer bewegen, maar krijg mezelf maar niet op gang. Het klinkt je misschien niet onbekend in de oren … We helpen je met een eenvoudig trucje op weg om voorgoed komaf te maken met dit uitstelgedrag.

GEBRUIK DE 4 W’S

Maak je plannen zo concreet mogelijk. Gebruik daarvoor het handige trucje met de 4 w’s: wat, waar, wanneer en met wie. Stel zo je persoonlijke beweegplan op. Vat je plan samen in één zin, bijvoorbeeld: op zaterdag- en zondagavond kijk ik 10 minuten minder naar tv met mijn lief en trekken we in plaats daarvan naar het parkje om de hoek.

Leg de lat niet te hoog bij het bepalen wat je gaat doen of waar je het gaat doen. Zet de afspraak in je agenda en koppel die bij voorkeur aan een reeds bestaande andere gewoonte. Ga er indien mogelijk samen met een familielid, je partner, vriend(in) op uit. Calculeer mogelijke verrassingen of moeilijkheden in je plan in en bedenk al oplossingen. 

Hulp nodig bij het opmaken van je persoonlijke beweegplan ? Doe via je huisarts een beroep op ‘Bewegen op Verwijzing’ en krijg (terugbetaald) advies van een coach in je buurt.

BEWEEGTIP

Neem op 26 december deel aan de Rotary Kerstcorrida in Tielt. Meer info hierover in het Stadsmagazine editie december en op www.kerstcorridatielt.be

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 27 november 2019