naar top
Gemeente staden

Ideeëngids rond klimaat

Klimaatoverleg Midwest maakte een ideeëngids op met als rode draad tien speerpunten om de klimaatdoelstellingen te halen.

 

Klimaatoverleg Midwest - een samenwerking tussen Ingelmunster, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Ruiselede, Tielt en Wingene - vormt het bestaand duurzaam energieactieplan 2020 om tot een klimaatplan 2030.

In het traject wordt iedere stakeholder betrokken, zowel de inwoners en bedrijven van de 8 gemeenten als de regionale organisaties:

-             In totaal werden 8 klimaattafels georganiseerd, in elke gemeente één.

-             Aansluitend kon iedereen de digitale enquête invullen waarin gepeild werd naar ideeën voor klimaatacties en reacties over klimaatthema’s.

-             Parallel gingen ook de professionele stakeholders (dit zijn mensen vanuit overheden, bedrijfswereld, kennisinstellingen, NGO’s of coöperatieven) regionaal in debat tijdens 3 thematische ontwerpsessies.

Het traject leverde waardevolle inspiratie op. De technische en concrete zaken werden samengevat in verslagen om het klimaatplan 2030 vorm te geven, maar het zou jammer zijn mochten alle ideeën binnenskamers blijven. Daarom werd een ideeëngids opgesteld met als rode draad tien speerpunten om de klimaatdoelstellingen te halen. Je herkent er geen concrete zaken per gemeente in, wel het globale resultaat van het co-creatietraject voor de 8 gemeenten.

Je kan de ideeëngids raadplegen via http://www.daadvooronsklimaat.be/ of via deze link. Zo kunnen we samen werk maken van een kwalitatieve, aangename, gezonde en klimaatbestendige leefomgeving.

De volgende stap in het traject is het verder uitwerken van het klimaatplan 2030. Hierover wordt later nog gecommuniceerd.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 24 oktober 2019
Daad voor het klimaat

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht