naar top
Gemeente staden

Zwerfvuilactie - 14 en 15 maart

Op zaterdag 14 maart ruimen we een voormiddag lang met goede moed zwerfvuil op in Tielt, Aarsele en Kanegem. Op zondag 15 maart is Schuiferskapelle aan de beurt.

Wil je graag zelf de handen uit de mouwen steken om je steentje bij te dragen aan een propere leefomgeving? Bij deze lanceren we een warme oproep om gedurende drie uur mee zwerfvuil te helpen opruimen. We splitsen de vrijwilligers op in diverse opruimploegen en maken op die manier zo veel mogelijk plekken binnen onze vier gemeenten helemaal schoon.

Plaats van afspraak

Op zaterdag verzamelen we om 9u00 op de marktpleinen van Aarsele, Kanegem en Tielt. Zondag om 9u00 afspraak in Schuiferskapelle-Dorp. Op die manier kan iedereen in eigen gemeente of buurt de handen uit de mouwen steken.

Deelnemen

Doe je graag mee aan de opruimactie? Inschrijven kan tot 8 maart via deze link of via de dienst Milieu. Deelnemende verenigingen komen in aanmerking voor een subsidie.

De deelnemers verzamelen om 9u00 in die gemeente waarvoor ze specifiek zijn ingeschreven en krijgen daar opruimmateriaal aangereikt. Op zaterdag verzamelen alle groepen na afloop om 12u00 op de Tieltse markt, waar al het samengebrachte zwerfvuil wordt opgehoopt. Afsluitend zijn broodjes en een drankje voorzien. We hopen dat we talrijke verenigingen, wijkcomités, vriendengroepen, bedrijven, scholen, families en inwoners mogen verwelkomen!

MOOIMAKERS

Wist je trouwens dat je via de actie ‘Mooimakers’ het hele jaar door mee kan helpen aan het zwerfvuilvrij houden van een stukje openbaar domein, dicht bij jou in de buurt? Meer info vind je op http://www.mooimakers.be/. Daar kan je via de actiekaart ook zelf een stukje claimen. Wij zorgen nadien dat je alle materiaal krijgt om op te ruimen. Inmiddels telt Tielt al een 50-tal ‘Mooimakers’. Wat alvast een groot succes is, maar er is zeker nog ruimte voor extra enthousiastelingen.

De zwerfvuilactie is een organisatie van de Milieuraad en de Milieu- en Groendienst van de stad.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 29 januari 2020