naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Wil je graag meewerken aan een Gastvrije Stad Tielt?

Wie interesse heeft om bij de werkingen van de werkgroepen van de Mondiale Raad aan te sluiten en een bijdrage te leveren, is van harte welkom. Het is een mooie kans om als stad onze gastvrijheid waar te maken.

Sinds vorig jaar is de nieuwe Mondiale Raad actief. Deze stedelijke adviesraad is de voortzetting van de Noord-Zuidraad. Je leest er meer over via deze link.

De naamsverandering is het resultaat van een verruimde werking binnen de Noord-Zuidraad, waar naast het Noord-Zuidthema ook duurzame ontwikkeling (de SDG’s) en diversiteit (integratie van nieuwkomers) actiedomeinen werden.

WERKGROEP GASTVRIJE GEMEENTE

De werkgroep gastvrije gemeente is een deelwerking van de Mondiale Raad en bestaat sinds 2017. Verschillende diensten die actief zijn op het vlak van inburgering en integratie van nieuwkomers van vreemde origine nemen daarin initiatieven om deze nieuwe Tieltenaren te onthalen en te integreren. Ook geïnteresseerde inwoners kunnen deel uitmaken van deze werkgroep.

PRAATTAFELS NEDERLANDS

Een van de initiatieven is het organiseren van praattafels Nederlands. Taal is uiteraard belangrijk bij het integratieproces.

Naast hun lessen Nederlands in Open School en CVO Scala krijgen anderstalige nieuwkomers tijdens de praattafels kansen om op een informele manier de taal te oefenen. Dat gebeurt op vier locaties, meer bepaald in Luna di Tanneke en in de basisscholen Het Spoor, De Springplank en ’t Nieuwland. Om de veertien dagen wordt er, wanneer de ouders hun kinderen naar school brengen, een uur samengezeten bij een kopje koffie of thee en wordt er met de aanwezigen een gespreksthema gekozen of een andere spreekkans gezocht. De nieuwkomers zijn telkens erg dankbaar voor deze ontmoetingen.

Wil jij hier graag aan meewerken? Je bijdrage is welgekomen! 
Neem contact op met de dienst Duurzaamheid, men geeft er je graag een woordje uitleg.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 22 januari 2020
Gastvrije Stad Tielt

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht