naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Aanpassing ophaaldag huisvuil bepaalde Tieltse straten

In 2020 zijn er op afvalgebied enkele wijzigingen in bepaalde straten van Tielt. Deze wijziging van de ophaaldata zorgen voor een optimalisatie van de huis-aan-huis-inzameling.

De ophaalkalenders 2020 worden in de bus bezorgd tussen 13 en 31 januari. Alle informatie omtrent de ophaling van het huisvuil kan je vanaf 1 februari checken op www.ivio.be en de recycle-app van Fostplus.

Voor Tielt gaat het om volgende wijzigingen:

  • Voor kalender Tielt 1A zijn er geen wijzigingen.

  • Voor kalender Tielt 1B komen volgende straten erbij: Deken Demolstraat, Gierigaardstraat, Hof te Perremans, Keidamstraat, Manestraat, Mrg. Christiaenstraat en Schependomstraat (voordien 2B). Voor deze straten gaat de ophaling voor Huisvuil en Papier & Karton van dinsdag naar maandag. PMD blijft op dinsdag.

  • Van kalender Tielt 2A gaan een aantal straten naar Tielt 2B: Bevrijdingslaan, Lammerakker, Szamotulystraat en Zegerstraat. Dit heeft alleen impact op de PMD-ophaling: van maandag naar dinsdag.

  • Voor kalender Tielt 3A, 3B en 3C zijn er geen wijzigingen.  

In de nieuwe kalender staat op een overzichtelijke manier wanneer er in welke straat restafval, PMD en papier & karton wordt opgehaald aan huis vanaf 1 februari 2020. Daarnaast toont een sorteergids welk afval waar thuishoort en hoe je je afval correct moet aanbieden. In de nieuwe - gratis - kalender staan ook de openingsuren van het recyclagepark. Je vindt er een overzicht van de verschillende afvalsoorten waarmee je daar terecht kan. Lees zeker ook informatie over de dienstverlening rond thuiscomposteren en het ophalen van groot huisvuil en tuinafval.

Via deze link vind je ook heel wat info over deze onderwerpen.

Voor bijkomende vragen of meldingen kan je steeds terecht op www.ivio.be.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 24 januari 2020