naar top
Gemeente staden

Bebloemingswedstrijd uitgesteld

De coronacrisis heeft ook gevolgen voor de bebloemingswedstrijd in groot-Tielt. De inschrijvingen worden minstens een maand uitgesteld.

Naar aanleiding van de coronacrisis verschijnt het stadsmagazine editie april niet, of althans toch niet in de gekende vorm met bedeling eind maart. De inschrijvingsstrook voor de bebloemingswedstrijd editie 2020 zou in deze editie opgenomen worden, bedoeling was dat je door afgifte van deze bon in het stadhuis gedurende de volledige maand april zou kunnen inschrijven voor de wedstrijd. Bovendien is het stadhuis gesloten behalve voor dringende aangelegenheden. Dit samen heeft enkele gevolgen voor het verloop van de bebloemingswedstrijd.

Momenteel is de intentie om de inschrijfmogelijkheden voor de bebloemingsprijskamp 2020 een maand door te schuiven. De inschrijvingsstrook zou verschijnen in het eerstvolgende stadsmagazine dat verschijnt en de deelnamebon zou je kunnen afgeven in het stadhuis van maandag 4 tot en met vrijdag 29 mei 2020. De teelaardebedeling kan in dit scenario plaatsvinden op woensdag 3 juni. Dit alles is nog louter speculatief en onder voorbehoud van verlenging van de coronamaatregelen. Meer info volgt.

Hieronder geven we je alvast wat verdere informatie over de bebloemingswedstrijd 2020 ...

BEBLOEMINGSWEDSTRIJD 2020

Op en top verzorgde en bloeiende bloemperken zijn niet alleen een lust voor het oog, ze dwingen ook respect af voor een onbezoedelde natuur. En dus vormen de groot-Tieltse bebloemingswedstrijden een absolute meerwaarde binnen dat plaatje.

Mooie bloemen vangen veel blikken … van de ogen van de passanten welteverstaan. Ongetwijfeld voorkomen ze echter ook blikken, meer bepaald die van metaal die in de pmd-afvalzak horen. Ver gezocht? Nee hoor …


BLOEMEN EN PLANTEN ALS MOOIMAKERS

Mooimakers promoot het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten. Maar is vergroenen en bebloemen niet evenzeer mooi maken? En dus moedigen we je graag aan tot deelname aan de bebloemingsprijskampen. De stad behaalde in 2019 de hoogste waardering van de Vereniging Voor Openbaar Groen met drie bloemensymbolen in het project Groene Lente, categorie Gemeente in bloei. Graag zetten we jullie aan om mee te doen en ook jullie eigen tuinen volop te bebloemen!

Een gevel, een terras en een (voor)tuin vol bloemen zijn absolute mooimakers in de eigen straat en bij uitbreiding in de brede leefomgeving. Ze maken het verschil voor een nette buurt. De bebloemingscomités nemen daarin het voortouw met de organisatie van bebloemingswedstrijden. Ze zorgen voor een duwtje in de rug en een pluim aan het einde van de rit: kosteloze inschrijving met teelaarde erbovenop en een prijs na een goede beoordeling. De stijgende deelnemersaantallen bij de 2019-prijskampen in Aarsele, Kanegem, Schuiferskapelle en Tielt doen in elk geval het beste hopen voor de toekomst.


BEOORDELING

Elk jaar zijn er mensen die vragen waar de jury op let. Behalve bij de categorie hoeven kijkt de jury naar al wat vanop de openbare weg aan groen en bloemen zichtbaar is. Ze geven punten op de kleurenpracht en bloemenzee, de creativiteit en originaliteit, de samenhang en afstemming met de onmiddellijke omgeving en op het onderhoud. Doorlevende bloeiende planten en struiken zijn evenveel van tel als eenjarige perkplanten. Met andere woorden: niets om zich voor deelname te laten afschrikken!

De baseline van mooimakers.be is: kleine daad, groot resultaat. Geldt dat niet evenzeer voor (be)bloemen? Veel succes gedurende een zonovergoten zomer!


AARSELE KANEGEM EN SCHUIFERSKAPELLE

De inwoners van deze deelgemeenten ontvangen een schrijven met de nodige info. Onderstaande contactpersonen geven je graag meer informatie:

Aarsele: L. Van Ryckeghem, Donsegemstraat 4 - T 0475 64 44 56

Kanegem: D. Coussée, Haantjesstraat 39 - T 0476 22 34 26

Schuiferskapelle: I. Gurdebeke, Brouwerijstraat 3 - T 0474 58 55 12


TIELT

Inschrijven

  • Inschrijven is gratis.
  • De inschrijfstrook vind je in het stadsmagazine (zie hoger). 
  • Bij afgifte van die strook ontvang je een bon die recht geeft op één zak teelaarde.


Teelaarde

  • Af te halen bij de Technische Loods, Meulebeeksesteenweg 2D, op woensdag 3 juni (zie hoger). 

Beoordeling

De beoordeling gebeurt binnen een welbepaalde periode. Meer info daarover volgt. Wie minimum 70 % behaalt, valt in de prijzen.


Proclamatie en prijsuitreiking

Alle prijswinnaars worden persoonlijk uitgenodigd voor de proclamatie en prijsuitreiking die plaatsvindt in de Europahal. Meer info volgt.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 13 maart 2020