naar top
Gemeente staden

Schakelzorg

Het Agentschap Zorg en Gezondheid vraagt lokale overheden om zogenaamde schakelzorg voor te bereiden in het kader van de coronacrisis. Dit is puur preventief en treedt pas in werking als de ziekenhuizen niet meer kunnen instaan voor de nazorg van de patiënten.


Ons regionale samenwerkingsverband* maakt hiervoor een vleugel van het Meulebeekse Lokaal Dienstencentrum Ter Deeve en een leegstaande verdieping van het internaat in het Tieltse Sint-Jozefsinstituut klaar. De inrichting is op beide locaties gestart en daarbij konden wij rekenen op de steun van Internaat KSO Tielt-Ruiselede en de firma’s Latexco en Vr Bedding, die instonden voor de gratis levering van matrassen en bedden. Bedankt voor deze constructieve samenwerking!

* De coronacrisis heeft een enorme impact op de maatschappij en overstijgt de gemeentegrenzen. Daarom hebben de burgemeesters van Dentergem, Meulebeke, Oostrozebeke, Pittem, Ruiselede, Tielt en Wingene de handen in mekaar. Het regionale samenwerkingsverband is gebaseerd op solidariteit en maximale samenwerking tussen de 7 gemeentebesturen.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 27 maart 2020