naar top
Gemeente staden

Doe mee aan de 10.000 stappenclash!

Blijven bewegen, dat is nu meer dan ooit het motto. Vijftien Gezonde Gemeenten in Midden-West-Vlaanderen hebben die boodschap goed begrepen en dagen elkaar in mei uit in een ware stappenclash. Doe mee en stap Tielt naar de overwinning!

Onze stad neemt het op tegen 14 andere gemeenten: Heuvelland, Houthulst, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Mesen, Meulebeke, Moorslede, Pittem, Poperinge, Roeselare, Vleteren en Wingene. 

De gemeente die in mei de meeste stappen zet – in verhouding tot het aantal volwassen inwoners in de gemeente – wint de stappenclash. De winnende gemeente krijgt van organisator Logo Midden-West-Vlaanderen een fietstrapper om te installeren aan een bestaande zitbank én een wisselbeker.

Deelnemen

Neem je voor de eerste keer deel aan de stappenclash? Maak dan eerst een account aan en word lid van de groep van onze gemeente via https://10000stappen.gezondleven.be/groep/tielt. Geef daarna elke dag in mei je gezette stappen in op www.10000stappen.be.

Stappen tellen

Hoe meet je je stappen? Tel je stappen met je smartphone of activity tracker. Of voor wie een klassieke stappenteller heeft, hang die aan je heup en tel zo je stappen. Lees meer over hoe je stappen telt op https://10000stappen.gezondleven.be/hoe-tel-ik-mijn-stappen.

Volg de stappenclash via www.logomiddenwvl.be/stappenclash. Je vindt er elke vrijdag de tussenstand.

Gezondheidswinst van 10.000 stappen

Wie 10.000 stappen per dag zet (of 8.000 stappen voor ouderen) heeft meer kans op een gezond gewicht, voelt zich beter in z’n vel en voelt zich ook fitter. Ga je voor stevig doorstappen, dan helpt je dat ook hart- en vaatziekten voorkomen.

Nog niet overtuigd om meer te bewegen? Neem dan zeker hier een kijkje.

Wandeltips

Enkele wandeltips in de Tieltse omgeving mogen niet ontbreken. Voor toeristische wandeltips kan je terecht op deze pagina. Ook in de rubriek Sport vind je enkele mooie en sportieve wandelingen, zowel in Tielt als in de deelgemeenten. Per wandeling kan je het stratenplan met uitgetekende wandeling downloaden. Maak zelf de keuze om 7 of 12 km te wandelen of zelfs te combineren.

Meer info

www.10000stappen.be

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 21 april 2020