naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Handelaars, vraag tijdig jouw coronapremies aan!

Het coronavirus heeft een ernstige impact op veel bedrijven in Vlaanderen. Om ondernemers zoveel als mogelijk bij te staan, te ondersteunen en te voorkomen dat ze in zware financiële problemen komen, neemt de Vlaamse regering extra maatregelen.

Corona hinderpremie

Je kan bij VLAIO een corona hinderpremie aanvragen als je als ondernemer je fysieke locatie volledig moet sluiten ingevolge de federale richtlijnen. De ondernemers die getroffen zijn door een sluiting bekomen een eenmalige premie van € 4.000. Indien door extra federale maatregelen de sluitingsperiode na 5 april 2020 wordt verlengd, zal de onderneming voor elke bijkomende sluitingsdag van haar locatie een bijkomende sluitingspremie ontvangen. Deze bedraagt € 160 per verplichte sluitingsdag die samenvalt met een normale openingsdag. Meer informatie kan je raadplegen op www.vlaio.be/coronahinderpremie.

Corona compensatiepremie

Deze premie richt zich tot de ondernemingen en hun toeleveranciers die nog verder mogen werken of winkels die openblijven maar door de beperkende maatregelen een omzetdaling van minstens 60% hebben in de periode tussen 15 maart 2020 en 30 april in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De steun omvat een éénmalige compensatiepremie van € 3.000. Er zijn maximaal 5 premies per onderneming als er meerder exploitatiezetels per onderneming zijn. Meer informatie kan je raadplegen op www.vlaio.be/coronacompensatiepremie

Je kan VLAIO ook contacteren op het nummer 0800 20 555.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 05 mei 2020