naar top
Gemeente staden

Hulp bij belastingaangifte

Jouw veiligheid is in de huidige context van het coronavirus het allerbelangrijkst. Daarom zijn alle sessies voor hulp bij het invullen van de belastingaangiften geannuleerd. De Overheidsdienst Financiën blijft zijn dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften verzekeren.

TAX-ON-WEB: SIMPEL EN SNEL!

Jouw aangifte, grotendeels vooraf ingevuld, of jouw voorstel van vereenvoudigde aangifte zal beschikbaar zijn in Tax-on-web (MyMinfin) vanaf begin mei. Je krijgt toegang tot jouw aangifte of voorstel van vereenvoudigde aangifte via www.myminfin.be. Meld je daar aan met de itsme-app, of met jouw identiteitskaart, de pincode en een kaartlezer.

Wanneer je het voorstel van vereenvoudigde aangifte ontvangt, dien je je gegevens na te kijken. Zijn ze juist en volledig, dan moet je niets doen en zal je automatisch jouw aanslagbiljet (belastingberekening) ontvangen.

Zijn ze onjuist of onvolledig, dan dien je ze te corrigeren, hetzij in Tax-on-web (via MyMinfin), hetzij via het papieren antwoordformulier.

MEER INFORMATIE? HULP NODIG?

> Vind het antwoord op je vraag

Raadpleeg www.financien.belgium.be/nl/particulieren.

Bel 02 572 57 57, elke werkdag van 8u30 tot 17u00.


> Laat je aangifte invullen door de experten van de FOD Financiën

Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat zodra je die ontvangt.

Je krijgt een afspraak om jouw aangifte te laten invullen per telefoon.

Na het invullen van de aangifte per telefoon, ontvang je per post een document met de meegedeelde gegevens. Je dient dat document te ondertekenen en terug te sturen. Je zult de indiening van jouw aangifte ook kunnen afronden via Tax-on-web (MyMinfin).

ONTVANG JE DOCUMENTEN VIA EBOX

Maak het jezelf gemakkelijk en ontvang jouw documenten van de FOD Financiën digitaal via de eBox, de digitale en beveiligde ‘brievenbus’ van de overheid. Activeer jouw eBox op doemaardigitaal.be! Je ontvangt dan een melding zodra er een nieuw document beschikbaar is.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 06 mei 2020