naar top
Gemeente staden

Groepsaankoop zonnepanelen

Wil je een lagere energiefactuur en je steentje bijdragen aan een betere leefomgeving en ons klimaatplan? Doe dan mee aan de zesde editie van de groepsaankoop zonnepanelen. Inschrijven kan nog tot 28 augustus.

Het Energiehuis Oostende wil met dit initiatief inwoners en bedrijven in West-Vlaanderen helpen om op een voordelige manier over te stappen naar hernieuwbare energie. Het Lokaal Bestuur Tielt ondersteunt deze groepsaankoop.

ZONNEPANELEN, NOG STEEDS INTERESSANT

Zonnepanelen hebben een levensduur van minimum 25 jaar. Gemiddeld verdien je de kosten van een installatie in minder dan tien jaar terug. Door zelf stroom op te wekken, heb je bovendien een grotere onafhankelijkheid van je energieleverancier. Door te kiezen voor zonnepanelen draag je ook bij aan de vermindering van jouw CO2-uitstoot en verhoog je de

marktwaarde van je woning.

DE GROEPSAANKOOP IN VIER STAPPEN

Via deze groepsaankoop kunnen deelnemers een kwalitatief en compleet zonnepanelensysteem aankopen, inclusief plaatsing en elektrische keuring.

Op 6 mei vond reeds de veiling plaats onder vooraf gekwalificeerde leveranciers.

1. Inschrijven

Nog tot 28 augustus kan je je vrijblijvend inschrijven via www.wijkiezen.be. Bekijk zeker ook de rubriek ‘veelgestelde vragen’ voor interessante informatie over deze groepsaankoop.

2. Persoonlijk voorstel

Ontvang je persoonlijk voorstel per e-mail en bekijk je kosten, besparing en terugverdientijd.

3. Jij beslist

Vind je het aanbod interessant? Dan heb je tot en met 28 augustus de tijd om het voorstel te accepteren. Intussen kan je met al je vragen terecht bij de helpdesk of tijdens een webinar.

4. Plaatsing

Als je beslist om in te gaan op het voorstel, dan neemt de winnende leverancier contact op voor een inspectie van je dak. Daarna wordt de plaatsing van jouw zonnepanelen ingepland.

Je kan meedoen met deze groepsaankoop als je voldoet aan één van deze voorwaarden:

  • je bent eigenaar van een dak;
  • je bent huurder en hebt expliciete toestemming van de eigenaar van het dak;
  • je hebt een KMO of een vzw of je maakt deel uit van een vereniging van mede-eigenaars (VME).

ONLINE INFOMOMENT

Door de maatregelen die gelden rond COVID-19 zal er een online informatiemoment via een webinar georganiseerd worden. Tijdens deze webinarsessies, die geheel vrijblijvend zijn, kan je kennis maken met de organisatoren en de leverancier die de installatie zal verzorgen. De webinars vinden plaats op 22 juni en 7 juli, telkens om 19u30. Wie zich inschrijft voor de groepsaankoop ontvangt automatisch een uitnodiging.

MEER INFO

T 0800 26 829

Gratis - elke werkdag van 09u00 tot 17u00

zonneenergie@wijkiezen.be

www.energiesparen.be/zonnekaart

www.energiesparen.be/zonnepanelen

www.vreg.be/nl/zonnepanelen

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 29 mei 2020