naar top
Gemeente staden

Download nu de app 112 BE: de app die levens redt

Dankzij deze app moet je de noodnummers niet onthouden, kunnen de noodcentrales je makkelijker terugvinden, kan je via chat communiceren en kan je vooraf ingevulde medische info doorgeven aan de noodcentrales.
 
Heb je dringende bijstand door politie, brandweer of ambulance nodig?
Download dan zeker de app 112 BE.
 
Het belangrijkste voordeel van de app 112 BE is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.

Als je meerdere diensten tegelijk nodig hebt, bijvoorbeeld zowel de ziekenwagen als de politie, kan je best 'ziekenwagen of brandweer' kiezen zodra er sprake is van een medisch noodgeval. Maar ook als je een verkeerde keuze maakt zal de operator je altijd verder helpen. 

Als je de app 112 BE gebruikt met een smartphone, wordt aangeraden om je wifi of mobiel internet aan te zetten als je belt met de app 112 BE, maar ook zonder internetverbinding kan je de app 112 BE zeker gebruiken. De indicatie van de plaats waar je je bevindt wordt dan via sms gestuurd naar de noodcentrale in plaats van via internetverbinding. De operatoren krijgen zo al een indicatie van waar je je bevindt.

Natuurlijk blijven de noodcentrales ook bereikbaar via vaste telefoon en GSM.

Als je een smartphone hebt, kan je deze app app 112 BE als alternatief gebruiken voor het keuzemenu. Via de app kijk je op het icoontje van ziekenwagen, brandweer of politie, afhankelijk van welke keuze je nodig hebt. Je wordt na je keuze verbonden met de bevoegde noodcentrale zonder het keuzemenu te horen.

 
Meer info vind je op deze website.
Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 29 mei 2020