naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Herstart horeca

Ook in Tielt kon de horeca heropenen sinds maandag 8 juni. Er wordt op de Markt extra terrasruimte voorzien op het plein rond de Hallentoren en in de strook tussen de Bruggestraat en Ieperstraat. Om het veilig te houden, wordt deze zone verkeersvrij tot 1 september.

RUIMERE TERRASSEN

Net als in andere gemeenten wenst ook ons stadsbestuur tegemoet te komen aan de federale vraag om meer ruimte te creëren voor de horeca door middel van terrasuitbreiding.

Op de Markt, rond de Hallentoren, komt een terraszone, net als in de zone tussen Piadza en Ter Halle. Dit dient uiteraard in veilige omstandigheden te gebeuren en daarom wordt deze zone verkeersvrij tot 1 september.

Komende vanuit de Kortrijkstraat zal er enkel nog naar de Ieperstraat gereden kunnen worden, komende vanuit de Bruggestraat enkel via de Markt naar de Nieuwstraat, Hoogstraat en Sint-Janstraat. Er blijft een doorgang van minstens 3 m vrij voor de hulpdiensten en ook fietsers en voetgangers kunnen vrij passeren. Deze ruimte zal afgesloten worden met verplaatsbare elementen.

Een plannetje vind je bij ‘downloads’.


OVERLAST BEPERKEN

De horecazaken in Tielt mogen open blijven tot 01u00, en er mag een maximaal geluidsvolume van 85 decibel in de zaak gespeeld worden. Is je terrasbezoek voorbij? Hou het aangenaam voor de buren en bewoners en probeer zo weinig mogelijk overlast te bezorgen.


GENIET VEILIG VAN JOUW HORECABEZOEK

Uiteraard nemen de horecazaken de nodige maatregelen om jouw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen in het kader van de verdere bestrijding van het coronavirus.

Houd je zelf ook aan onderstaande maatregelen:

  • Ziek? Blijf thuis.
  • Respecteer de afstand van anderhalve meter.
  • Consumeer al zittend.
  • Was regelmatig je handen.
  • Raak zo weinig mogelijk zaken aan.
  • Betaal met de kaart of contactloos.
  • Hoest of nies in de elleboog of zakdoek.
  • Eén persoon per groep geeft zijn contactgegevens.
Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 05 juni 2020
Horeca Corona

Openingsuren & contact

Toerisme, Evenementen en Lokale Economie

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 16
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht