naar top
Gemeente staden

Wat wijzigt er deze zomer op de bus/tram van De Lijn?

Deze zomer wijzigen enkele zaken voor wie de bus of de tram gebruikt. Een van de wijzigingen is het definitief verdwijnen van cashbetalingen op bus en tram, en dit ten gevolge van de coronacrisis.

Verschillende nieuwe betaalopties
Vóór de crisis kon je bij de chauffeur met kleingeld betalen. Dit is nu niet meer mogelijk. Voortaan koop je je vervoerbewijs vooraf via een ticketautomaat, Lijnwinkel of ander verkooppunt. Spring je liever spontaan op bus en tram? Dan zijn sms- of m-tickets op smartphone of contactloos betalen prima alternatieven.

Ontwaardingstoestellen weldra niet meer bruikbaar
Vanaf 1 juli 2020 zijn de ontwaardingstoestellen voor magneetkaarten niet meer bruikbaar op bus en tram – behalve op de kusttram. Deze maatregel zat al langer in de pijplijn; de vervoerbewijzen staan immers al enige tijd op een elektronische in plaats van een magneetkaart. De kusttram vormt als enige de uitzondering op de regel: hier blijven de toestellen nog bruikbaar tot 30 september 2020.
Nog bruikbare magneetkaarten kan je omruilen. Dit kan online, in een van de Lijnwinkels of in andere verkooppunten in jouw buurt. Hiervoor hebben je nog tijd tot eind september 2020.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 juni 2020