naar top
Gemeente staden

Natuurvriendelijk groenbeheer

De dienst Groen en Proper zet de laatste jaren fel in op een natuurvriendelijker groenbeheer. Groenzones die daarvoor in aanmerking komen, worden zoveel mogelijk omgevormd tot natuurvriendelijke open ruimtes.

De natuur krijgt er de ruimte om haar gang te gaan en er is aandacht voor inheemse fauna en flora. Voorheen waren deze zones vaak meer eenvoudige gazongebieden die tweewekelijks gemaaid werden door de stadsdiensten.

Goed voorbeeld daarvan is het perceel gelegen vlakbij (achter) de begraafplaats van Aarsele (zie foto in bijlage). In het voorjaar werd er een houtkant van inheemse bomen en struiken gemaakt. Die biedt een uitstekende rustplaats voor allerlei dieren. Er werd een bloemenmengsel gezaaid dat de bijen, vlinders en allerlei andere insecten een duwtje in de rug zal geven. Het resultaat zie je op de foto in bijlage.

Wil je graag ook je steentje bijdragen tot een grotere biodiversiteit? Dat kan! Volg ons voorbeeld en zaai (of plant) in je tuin wat meer bloemen. Ook de aanplant van bloeiende bomen en struiken zijn een zegen voor bijen en insecten in hun strijd om te overleven.

Stad Tielt voorziet met dit project 1800m² aan nuttige en noodzakelijke natuur in Aarsele. Doe jij ook mee?

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 juni 2020
Bloemenweide

Openingsuren & contact

Openbaar Domein - Uitvoering

adres
Meulebeeksesteenweg 2D8700Tielt
Tel.
051 42 81 52

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht