naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Radio Tieltse Europafeesten - 3, 4 en 5 juli

Geen stadsfestival dit jaar, maar wel drie dagen op en top de sfeer van de Tieltse Europafeesten met ‘Radio Tieltse Europafeesten’. Stem je radio af op 106.5 fm of luister via radiooostwest.be en geniet op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 juli van ambiance, boeiende interviews en live optredens!
Radio TEF

Radio Oost West verhuist in het gebruikelijke TEF-weekend zijn studio naar de oude voorhal van het stadhuis, die wordt omgetoverd tot een ware radiostudio. Wat mag je verwachten?

 • De leukste songs! En wat voor songs! Enkel nummers van artiesten die ooit speelden op de Tieltse Europafeesten, sinds 1959.
 • De interessantste interviews! Met personen die ofwel vanuit hun beroep ofwel vanuit hun vereniging de Tieltse Europafeesten mee hebben gemaakt.
 • De mooiste optredens! Inderdaad, want twee Tieltse bands en een band met Tieltse roots zijn bereid om een livesessie te spelen in de radiostudio:
  • Hideaway op vrijdag 3 juli om 20u00
  • McBee’s Brewery op zaterdag 4 juli om 20u00
  • Schorriemorrieband op zondag 5 juli om 15u00

Stem dus drie dagen lang je radio af op 106.5 fm. Perfect om te beluisteren op je terras. Maar er is meer: voorbijgangers kunnen via de ramen van de oude voorhal het reilen en zeilen van het radiomaken mee volgen.

En het is nog niet gedaan: alles wordt door Sarto TV drie dagen lang gefilmd en live gestreamd via een youtubekanaal dat op de stadswebsite zal verschijnen (youtube.tielt.be).

We laten de situatie dus niet aan ons hart komen en maken er een absoluut topweekend van!

Uitzenduren Radio Tieltse Europafeesten

 • vrijdag 3 juli van 18u00 tot 22u00
 • zaterdag 4 juli van 11u00 tot 22u00
 • zondag 5 juli van 9u00 tot 20u00
Live-optredens

 Hideaway – vrijdag 3 juli - 20u00

Hideaway bestaat dit jaar 34 jaar. De groep kan bogen op een lange en avontuurlijke geschiedenis waarbij ze bijna in elke parochie van het land speelden. De groep begeleidde ook menig Amerikaans artiest die in de lage landen kwam toeren. Ook het buitenland is voor Hideaway niet onbekend; tot in Canada mochten ze van hun blues proeven! In hun huidige rangen herkennen we twee bekende Tieltenaars: grondleggers Jean-Marie Herman (sologitarist uit Kanegem) en Johan Guidee (drummer).

Meer info over Hideaway op http://www.hideaway.be/ en www.facebook.com/Hideaway

McBee’s Brewery – zaterdag 4 juli - 20u00

Op zondag 4 juli 2010 gaf McBee’s Brewery het allerlaatste optreden op het Marktpodium tijdens de Europafeesten. Allen gingen ze hun eigen weg maar dit jaar komen ze voor even weer samen om het beste van zichzelf te geven. Ze noemen het zelfs de ‘distillers edition’ zoals een whisky die 10 jaar gerijpt heeft. Helaas strooide het coronabeestje roet in het eten en staan ze niet op het TEF-podium. Maar niet getreurd. Speciaal voor Radio Tieltse Europafeesten selecteren zij hun fijnste songs.

Schorriemorrieband – zondag 5 juli - 15u00

De Schorriemorrieband is ontstaan uit het jaarlijkse kindertheater van Theater Dakwerken tijdens de Europafeesten. Hun optreden zal heel wat hartjes sneller doen slaan. Deze familievoorstelling steekt vol ambiance, goede muziek en hilarische radio. Tielts talent op zijn best. Speciaal voor Radio Tieltse Europafeesten wordt een radiovoorstelling op maat gemaakt.

>> Tijdens dit weekend zijn er ook koopjesdagen bij de handelaars in het stadscentrum. Meer info via deze link.
>> Radio Tielt Europafeesten maakt deel uit van het programma Zomer@Tielt - je vindt het vanaf 1 juli op www.visittielt.be.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 juni 2020