naar top
Gemeente staden

Geboorteaangifte in Sint-Andriesziekenhuis

Vanaf 1 juli kunnen kersverse ouders de geboorte van hun kindje aangeven in de materniteit van het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis.

De dienst burgerlijke stand van het stadsbestuur van Tielt is op drie vaste weekdagen, meer bepaald op maandag, woensdag en vrijdag, in de materniteit aanwezig om de geboorteaangiften te registreren.

De geboorteaangifte is de registratie van de geboorte van het kind bij de dienst burgerlijke stand van de geboorteplaats van het kind. Alle kinderen geboren in Tielt, dienen dus geregistreerd te worden bij de dienst burgerlijke stand van Tielt. Tot voor 1 juli dienden de moeder, de vader of beiden samen dit te doen in het stadhuis, en dit binnen de 15 kalenderdagen na de geboorte. Nieuw is nu dat dit in het ziekenhuis zelf kan gebeuren.

Met dit initiatief willen het stadsbestuur van Tielt en het Sint-Andriesziekenhuis een aanvullende service inzake aangifte geboorte aanbieden aan de kersverse ouders. Aangifte in de materniteit biedt het voordeel om vlugger (nog tijdens het verblijf in de materniteit) en zonder bijkomende verplaatsing naar het stadhuis de aangifte te registreren.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 01 juli 2020