naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Inzameling medisch afval en folie van landbouwers

Op maandag 13 en dinsdag 14 juli wordt er opnieuw landbouwfolie en medisch afval ingezameld. Alle inwoners uit groot-Tielt kunnen hun landbouwfolie deponeren op een tijdelijke loszone die daarvoor speciaal wordt ingericht.

De inzameling van landbouwfolie en medisch afval vindt plaats op maandag 13 juli van 13u00 tot 17u00 en op dinsdag 14 juli van 8u30 tot 13u00.

LANDBOUWFOLIE

Inwoners uit groot-Tielt kunnen hun landbouwfolie deponeren op een tijdelijke loszone op de hoek tussen de Galgeveldstraat en de Ruiseleedsesteenweg.

Dikke folie omvat kuil- en silofolie, voeder-, mest- en turfzakken, tunnelfolie, gaatjesfolie, ontsmettingsfolie, krimpfolie en loopfolie. Stretchfolie van balen (groen/wit) is dunne folie.

Opgelet: vliesdoek (acryldoek), aardbei-, asperge- en courgettefolie en zwarte grondbedekkingsfolie worden niet ingezameld. De folie wordt aangeleverd in hanteerbare pakketten en is bezemschoon en droog. Ook bigbags kunnen worden aangeleverd. Zowel de dikke en de dunne folie als de bigbags dienen gescheiden te worden aangeboden.

Er worden hiervoor drie aparte zones gemaakt. Er mag zich ook niets anders in de folie bevinden. Zeker geen afval, maar ook geen afdekzeilen, geen netten, geen druppelen beregeningsbuizen, geen touwen, ook geen touw om pakketten samen te binden.

MEDISCH AFVAL

Daarnaast wordt dit jaar opnieuw medisch afval van landbouwers ingezameld. Hiertoe worden speciale vaten voorzien, waarin de landbouwers hun medisch afval zelf dienen te plaatsen.

De stadsdiensten zullen toezien op een correcte aanbieding van de folie en het medisch afval en controleren of de aanbieder uit Tielt komt.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 01 juli 2020