naar top
Gemeente staden

Vraag tijdig je reisdocumenten aan!

Door de verdere afbouw van de coronamaatregelen is reizen naar sommige (buur)landen opnieuw toegelaten. Voor je een reis boekt, controleer je best eerst of je identiteits- of reisdocumenten nog geldig zijn.

Nieuwe documenten aanvragen kan eenvoudig door een afspraak te maken met Burgerzaken via deze link.KINDEREN EN VOLWASSENEN

Afhankelijk van de bestemming hebben kinderen een Kids-ID of een biometrische reispas nodig. Voor volwassenen volstaat voor sommige bestemmingen een eID, voor andere een biometrische reispas.
> Meer informatie hierover bij je reisagent of via http://www.diplomatie.belgium.be/.


AANVRAAGPROCEDURE KIDS-ID OF eID

De aanvraagprocedure neemt normaal minimum twee weken in beslag vanaf het doorsturen van de gegevens. Zorg voor een recente pasfoto van maximaal zes maanden oud en betaal bij voorkeur met bancontact. Kinderen dienen aanwezig te zijn bij de aanvraag van een kids-ID.AANVRAAGPROCEDURE REISPAS

De aanvraagprocedure neemt normaal vijf werkdagen, vanaf het doorsturen van de biometrische gegevens, in beslag. In drukkere vakantieperiodes is het evenwel mogelijk dat de leveringstermijn oploopt. Vandaar dat wij aanraden om minimum drie weken voor vertrek de reispas aan te vragen. Heb je ook een visum nodig? Kom dan nog vroeger langs. Kinderen dienen aanwezig te zijn bij de aanvraag van hun reispas.DRINGENDE GEVALLEN

In dringende gevallen kan je ofwel een ‘eID in spoed’ of een ‘reispas in spoed’ aanvragen. De kostprijs verschilt naargelang de snelheid waarmee het reisdocument moet afgeleverd worden en de opgelegde inreisvoorwaarden.

 > Via deze link meer informatie hierover.WAARHEEN REIZEN DEZE ZOMER?

De meeste Europese landen heropenden - net als ons land - de grenzen op 15 juni. Reizen buiten Europa zijn voorlopig verboden. Indien je toch naar een land buiten de EU reist (bv. Kosovo, Marokko, Rusland …) dan is dit op eigen verantwoordelijkheid. Als het land in volledige lockdown gaat, en commerciële vluchten worden afgeschaft of grenzen gesloten, dan heb je geen garantie dat de Belgische overheid jou zal repatriëren. Indien je toch naar België kan terugkeren, dan is zelf quarantaine van 14 dagen verplicht.

> Voor de volledige lijst met reisbestemmingen en een overzicht van de maatregelen en verplichtingen die er gelden, raadplaag je best www.diplomatie.belgium.be. Hier vind je steeds de meest actuele informatie.


Fijne vakantie!

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 01 juli 2020
reizen

Openingsuren & contact

Bevolking

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 35
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht