naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Sporten in het groen

Aan je conditie werken kan deze zomer volop in de open en groene ruimte in de stad!

Wat dacht je ervan om deze zomer wat meer buiten te bewegen? Je geniet van de gezonde buitenlucht, werkt aan je conditie en alles is helemaal gratis.

FITNESSCIRKELS

Probeer beslist onze fitnesscirkels eens uit! Deze zijn een budgetvriendelijk en laagdrempelig alternatief voor de fitnessclub. De uitdaging is net zo groot en een work-out bij de fitnesscirkels is even efficient als in een fitnesszaal. Er wordt gebruikgemaakt van de aanwezige materialen om diverse oefeningen uit te voeren. Verschillende eigenschappen komen aan bod: kracht, lenigheid, coördinatie, snelheid en uithouding. Op meerdere locaties staan er oefeningen op bordjes. Deed je ze allemaal? Dan is de cirkel rond. Je vindt de fitnesscirkels aan de Finse piste, het Vredespark, op sportsite de Ponte en aan het Hulstplein. Meer info en de precieze locaties op https://www.visittielt.be/sporten-het-groen.

We hebben ook enkele verrassende nieuwe sportieve wandelingen.

DE KLAVERTJE4WANDELINGEN

Met onze Klavertje4wandelingen loodsen wij je vier keer langs smalle Tieltse weggetjes waar je geen weet van hebt. De vier wandelingen zijn telkens 5 km lang. Ideaal dus voor een relatief korte maar verfrissende uitstap. Je kan ze natuurlijk combineren zodat je na afloop een langere tocht in de benen hebt. De wandelingen starten en eindigen aan de Hallentoren zodat je steeds terechtkunt op een van de gezellige terrasjes.

STEEGJESWANDELINGEN

Ook in onze deelgemeenten zijn er tal van ongekende wegjes. Via de Steegjeswandelingen kan je ook in Aarsele (2,9 km), Kanegem (2,5 km) en Schuiferskapelle (2,5 km) op ontdekking gaan.

DE BANKENWANDELING

Deze wandeling is 3 km lang en verkent het prachtige centrum van Tielt. Je komt voorbij standbeelden, belangrijke gebouwen, monumenten en parken die onze stad typeren. Bijzonder is dat er rekening gehouden werd met de aanwezigheid van banken op de route. Indien je wenst, kan je tijdens de wandeling even tot rust komen op een van de twaalf banken. De wandeling is dus haalbaar voor wie niet zo'n geoefende wandelaar is. Ideaal om aan je conditie te werken. Wandel en geniet van onze schitterende historische binnenstad!

TOERKES ROND DE DEURE

We stippelden nieuwe wandeltrajecten uit van 7 of 12 km, en pijlden deze wandellussen uit.

Op deze pagina kan je de trajecten downloaden. In principe hoef je het plannetje niet af te printen. De wegwijzers blijven hangen tot 31 augustus 2020. Bovendien gaven we ze een leuke naam, verwijzend naar een Tielts biertje of iets typisch uit de regio.

Denk je dat er een pijltje verdwenen is? Bekijk dan het plannetje en laat het ons weten via visit@tielt.be, dan kijken we dit meteen na!

>>> BLAUWE ROUTES – 7 km wandelplezier

Aarsele – ‘Ullewupperwandeling’ – start Dorpsplein Aarsele

Kanegem – ‘Hij komt van Kanegem bruin’ – start Dorpsplein Kanegem

Tielt – ‘Kloosterbierwandeling’ – start Markt Tielt

Tielt – ‘Halleschellewandeling’ – start Markt Tielt

Schuiferskapelle – ‘Dirty Scumwandeling’ – start Dorpsplein Schuiferskapelle

>>> ORANJE ROUTES – 12 km wandelplezier

Aarsele – ‘Schobbejaks Hoogtewandeling’ – start Dorpsplein Aarsele

Kanegem – ‘Hij komt van Kanegem blond’ – start Dorpsplein Kanegem

Kanegem – ‘Rozenwandeling’ – start Dorpsplein Kanegem

Schuiferskapelle – ‘Wijngoed Kapellewandeling’ – start Dorpsplein Schuiferskapelle

Tielt – ‘De Poeswandeling’ – start Markt TieltOp deze pagina kan je alvast alle bovenvermelde wandelingen downloaden.

Veel sportplezier!

Sporten in het groen maakt deel uit van ons aanbod Zomer@Tielt. Bekijk het volledige aanbod via http://www.visittielt.be!

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 10 juli 2020