naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Ontdek de steegjeswandelingen

Onze stad telt tal van steegjes en paadjes die velen misschien niet kennen. Om een vervolg te breien aan de tijdelijke ‘Toerkes rond de deure’ zijn onder de noemer ‘Steegjeswandelingen’ een aantal nieuwe, permanente wandelroutes uitgetekend in Tielt en deelgemeenten.

KLAVERTJE4-WANDELINGEN

Vier wandelingen situeren zich op het grondgebied van Tielt zelf. Die steegjeswandelingen kregen als roepnaam de Klavertje4-wandelingen mee, omdat ze min of meer in klavervorm het Tieltse stadscentrum omsluiten. Zij loodsen je vier keer langsheen smalle Tieltse weggetjes waarvan je het bestaan nauwelijks vermoedt. Elke wandeling is 5 km lang; ideaal dus voor een korte maar toch deugddoende uitstap. Je kan ze trouwens perfect onderling combineren zodat je uiteindelijk toch een langere tocht in de benen hebt. De vier wandelingen starten en eindigen telkens aan de Hallentoren; een terrasje is dus nooit veraf.

STEEGJESWANDELINGEN

Ook in de deelgemeenten situeren zich tal van dergelijke ongekende paadjes. Zo is ook in Aarsele (± 3 km), Kanegem (± 2,5 km) en Schuiferskapelle (± 2,5 km) telkens een specifieke steegjesroute uitgestippeld en kan je ook daar volop op ontdekking gaan.

PRAKTISCH

Zin om nieuwe paden te exploreren in je eigen leefomgeving? Alle routes kan je afhalen bij het Stadspunt of downloaden via www.visittielt.be/steegjeswandelingen.

Veel wandelplezier!

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 31 augustus 2020