naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Duurzame Gemeente - 18 tot 25 september

Van 18 tot 25 september organiseert de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten voor de derde keer de Week van de Duurzame Gemeente. Ook Stad Tielt doet opnieuw mee!

De Week van de Duurzame Gemeente heeft als doel de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties nog beter bekend te maken bij een ruim publiek. Neem alvast een kijkje op www.sdgs.be.

De Tieltse Mondiale Raad zet volop in op de 17 SDG’s en zoekt versterking voor haar werkgroepen ‘Lokale en Leefbare Stad’ (werkzaam rond duurzaamheid), ‘Solidaire Stad’ (werkzaam rond inclusieve samenleving) en ‘Globale Stad’ (werkzaam rond mondiale solidariteit, fair trade en duurzame aankoop). Stuur een mailtje naar duurzaamheid@tielt.be als je je geroepen voelt om je steentje bij te dragen.

Hieronder lijsten we enkele duurzame initiatieven in Tielt op. 

  • In de eerste week van september organiseert vzw WOP! een tweedehandsmarkt sportkledij voor alle clubs van Tielt. Meer info vind je op http://wopplanet.com/wop-tielt
  • Op zaterdag 19 september is het World Cleanup Day. Steek je handen uit de mouwen en zwerfvuil in de vuilniszak. Een organisatie van vzw WOP! en het Lokaal Bestuur Tielt. Lees er hier meer over. 
  • Filmvertoning ‘Demain’: een film die de weg toont naar een wereld die ecologisch, sociaal en democratisch is. Gezien de verwezenlijking van de SDG’s een belangrijke hefboom vormt om tot een duurzamer maatschappijmodel te komen, vertoont de Stedelijke Mondiale Raad de film ‘Demain’ van Cyril Dion en Mélanie Laurent. Beide cineasten tonen via diverse initiatieven wereldwijd hoe er al concreet vormgegeven wordt aan de transitie naar dat duurzamer maatschappijmodel. De initiatieven situeren zich op het vlak van landbouw en voedselvoorziening, energieproductie, economie, financiën, onderwijs en democratie. Ze kunnen inspiratie bieden om zelf aan de slag te gaan in dit transitieproces.

In het kader van de Week van de Duurzame Gemeente biedt de Mondiale Raad deze film aan op donderdag 24 september om 20u00 in Cultuurcentrum Gildhof. De filmvertoning is gratis, maar reserveer je zitje vooraf via reservatiedienst.gildhof@tielt.be of T 051 42 82 20.

  • Van 18 tot 25 september zet de bib haar nieuw drinkwatertappunt in de kijker! Lees er hier meer over.

Alle activiteiten vinden plaats onder voorbehoud van wijzigingen in de coronamaatregelen.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 02 september 2020
duurzame gemeente

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht