naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Drinkwatertappunt in de bib

Sinds deze zomer vind je in de hal van de bib een gloednieuw publiek drinkwatertappunt. De plaatsing ervan maakt deel uit van een project in samenwerking met De Watergroep om mensen ertoe aan te zetten meer kraantjeswater te drinken.

Van plan om even in de bibliotheek te vertoeven? Vergeet dan voortaan zeker niet om je drinkfles of -beker mee te brengen. Aan het tappunt heb je de keuze uit plat water op kamertemperatuur, gekoeld plat water en bruiswater.

Om het drinkwatertappunt beter bekend te maken bij het publiek geeft het lokaal bestuur alvast een aantal herbruikbare drinkflessen weg tijdens de Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot en met 25 september.

Wil jij zo’n fles bemachtigen? Wees er dan snel bij en geef de bon die je vindt in de septembereditie van het stadsmagazine tussen 18 en 25 september af aan de balie van de bib. 1 bon per gezin. Zolang de voorraad strekt.

Wist je dat …

  • je door kraantjeswater te drinken in plaats van flessenwater € 200 per persoon per jaar kan besparen?
  • kraantjeswater het strengst gecontroleerde voedingsmiddel is? Het wordt op meer dan 60 kwaliteitseisen getest. Een heel gezonde dorstlesser dus!
  • er veel CO2 kan bespaard worden door het gebruik van kraantjeswater? Het wordt immers zonder verpakking en zonder transport bij jou thuis geleverd.
Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 01 september 2020
watertappunt

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Duurzaamheid

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 49
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht