naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Te druk? Masker op!

In het straatbeeld zie je sinds kort de campagne ‘Te druk? Masker op!’. Op die manier worden scholieren erop gewezen dat het dragen van een mondmasker ook vóór en ná schooltijd uiterst belangrijk is.

De mondmaskerregels worden heel goed gevolgd tijdens de schooluren en binnen de schoolmuren. Dit is helaas veel minder het geval voor en na schooltijd. Velen nemen hun masker, helemaal of gedeeltelijk, af van zodra ze buiten de school zijn en met vrienden optrekken. Dit gebeurt binnen veel te grote groepen, zonder afstand van elkaar.

Stad Tielt voert deze campagne samen met de middelbare scholen. Affiches in het straatbeeld herinneren de scholieren eraan dat men verplicht een mondmasker dient op te zetten als men zich in een grote groep bevindt. De affiches bevinden zich aan op- en afstappunten van bus of trein, aan de schoolingang en op je reisweg tussen de schoolpoort en het openbare vervoer.

We herhalen graag dat het dragen van een mondmasker verplicht is in het Tieltse kernwinkelgebied: voetgangers dienen een mondmasker te dragen in de Kortrijkstraat, Ieperstraat, Bruggestraat (tss. Peperstraat & Markt), op de Markt en het Alexianenplein. In de andere straten is het dragen van een mondmasker niet verplicht, maar wel van zodra het druk is of als we plots met teveel samenkomen zonder de nodige afstand te bewaren.

Een mondmasker dragen is echt wel cool!

De boodschap is: wees alert en hou hier rekening mee, zo hou je het veilig voor jezelf en je vrienden. Jawel: een masker dragen als het nodig is, is echt wel cool! Er geen dragen en zo jezelf, je maten en zelfs je familieleden in gevaar brengen, is niét cool. Praat erover, samen kunnen jullie er mee voor zorgen dat de situatie veilig blijft voor ons allemaal.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 16 september 2020