naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Kunstige Buren - zaterdag 17 & zondag 18 oktober

Tieltenaren zijn bezige creatieve bijen. Tijdens het weekend van 17 en 18 oktober kan je een parcours volgen dat je een afwisselend palet aanbiedt van de creativiteit, vakmanschap en artistieke inspiratie in Tielt!

Niet alleen op onze bruisende academie zijn Tieltenaren creatief bezig met kleien, tekenen, houtdraaien, schilderen, fotografie ... Dikwijls leggen onze stadsgenoten zich hier gewoon thuis op toe, waarbij ze kunstzinnigheid en handigheid hoog in het vaandel dragen. Het is voor velen een passie naast de dagtaak. Vaak vermoed je zelf niet tot wat voor moois je buur in staat is.

In het weekend van 17 en 18 oktober, tussen 10u00 en 12u00 en 14u00 en 17u00 kan je - bij voorkeur per fiets of te voet - langs op 8 diverse locaties in Tielt.

Maak er een coronaproof culturele uitstap van in eigen stad, langs een parcours dat je een afwisselend palet aanbiedt van creativiteit, vakmanschap en artistieke inspiratie.

Locaties
  • collectief ‘Open atelier’ verwelkomt je in de vitrines van twee winkelpanden in de Kortrijkstraat 63, nl. oud-schoenenwinkel Cassandra en scharenwinkel Werniers, met artistieke en experimentele keramiek;

  • Hans Wijnhoven demonstreert in eigen atelier ‘pottenbakkerij Johannes’ in de Pieter Simonsstraat 18;

  • Greta Vervisch, Riet Wittewrongel en Marie-Christine Mervylde exposeren hun
    schilderijen in dienstencentrum ‘t Vijverhof, Kortrijkstraat 68;

  • Glaskunstenaar Blue (Patrick Marijns) leerde de knepen van het vak van Bruggeling Marcel Vlaeminck. Creaties van beiden zullen te zien zijn in het koetshuis van Mulle de Terschueren, Ieperstraat 44;
  • Ludwina Bettens, Nicole Vandendriessche, Trien (Carine Bauwens) Koen Desmet en Marloes Tinel exposeren hun werken in de d’ Hulsterzaal van cultuurcentrum Gildhof;

  • VOC Op Stap heeft een creatieve atelierwerking voor mensen met een beperking en laat je graag kennis maken met hun exploten in de Bruggestraat 18;

  • in bloemenzaak Naturel in de Aarseelse Haantjesstraat 1b kan je kijken naar schilderijen van Eva Lootens;

  • keramiekcollectief Keramos opent zijn deuren in de Felix D’Hoopstraat 26.
Coronaproof

Een aantal locaties kan je veilig vanop het Tieltse trottoir bewonderen. Waar je de fiets parkeert om binnen te stappen, houden we het graag veilig. Daarom kan je gevraagd worden even halt te houden als teveel andere bezoekers binnen zijn. De handen ontsmetten en een mondmasker dragen zijn kleine inspanningen die we intussen vlot en graag doen.

Achtergrond

De provincie geeft de fakkel van ‘Buren bij kunstenaars’ in 2021 door aan de Vlaamse Gemeenschap. Als eenmalige opvolger voor het voormalige ‘Buren bij Kunstenaars’ biedt Stad Tielt in 2020 graag een podium aan het Tielts artistiek talent. Steunpunt voor amateurkunstenaars (K)unstwerkt sleutelt ondertussen ijverig aan een nieuwe formule voor 2021.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 07 oktober 2020