naar top
Gemeente staden

Verplicht Verlicht

Het gebruik van fietsverlichting is, vooral tijdens de donkere maanden van het jaar, enorm belangrijk om ongevallen te vermijden. Samen met de andere West-Vlaamse politiezones zet Politiezone Regio Tielt deze boodschap extra in de verf met de nieuwe campagne ‘Verplicht Verlicht’.


‘Verplicht Verlicht’ loopt in gans West-Vlaanderen, en dit nog tot en met 28 februari 2021. De Wijkdienst Tielt controleerde in een eerste, sensibiliserende fase, heel wat fietsen. Zo’n 850 tweewielers werden in de Tieltse basisscholen nagekeken. De politie stelde helaas best wel wat tekortkomingen vast bij de fietsen van de leerlingen. Op nummer 1 staat steevast een probleem met de verlichting. Of er is geen verlichting aanwezig, of deze werkt niet. Ook het gebrek aan reflectoren en een niet optimale werking van de remmen vormen veel voorkomende problemen.

FIETSCONTROLES

Na deze milde aanpak tijdens de sensibiliserende periode, volgt er nu een periode met strengere maatregelen. In Politiezone Regio Tielt voeren de verkeersdienst, de interventiedienst en de wijkdienst sinds midden oktober repressieve fietscontroles uit. Dit betekent dat er effectief gevolgen zijn als de fiets niet in orde is. De controles zijn al dan niet georganiseerd. Tijdens deze actieperiode van ‘Verplicht Verlicht’ wordt er vooral gelet op de verlichting: het aanwezig zijn van de verlichting, de correcte werking en het gebruik ervan. Maar ook andere aspecten van de fiets dienen uiteraard in orde te zijn en kunnen nagekeken worden.

De politie blijft in de ganse campagneperiode communiceren over ‘Verplicht Verlicht’, onder meer via digitale schermen langs druk bereden fietstrajecten. Ook via de sociale media kom je meer te weten over de controles en de resultaten. Hou dus zeker Politiezone Regio Tielt in de gaten op Facebook, Twitter en Instagram.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 30 oktober 2020