naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Webinar: Veerkracht voor ouders - Maandag 23 november

Ouders dienen vandaag heel veel ballen tegelijk in de lucht te houden. Niet gemakkelijk! Tijdens dit webinar krijg je enkele handvaten aangereikt om als ouder je veerkracht te behouden.

Opvoeden is … onze kinderen entertainen, coachen, waarden meegeven … en zelfs onderwijzen in deze coronatijden. Het is niet niets!

Je herkent het misschien: de nood aan zuurstof, aan bijtanken en dit dan toch maar uitstellen. Toch nog even verder doen, doorzetten. De kinderen toch maar eerst in bed of bad krijgen, een boterham laten eten of hun computer laten afsluiten. Het kan er wel altijd nog even bij, denken we.

Tijdens dit webinar gaan we in op het belang van bijtanken en voor zuurstof zorgen. Op de noodzaak om dit toch voorrang te geven. Alleen als wij als ouders onze kracht houden, kunnen we echt goede ouders zijn.

Daarnaast staan we ook even stil bij: wat is een ‘goede ouder’ zijn? Is dat vooral belonen of straffen? Inspraak geven of grenzen trekken? Het alleen klaren of hulp inroepen?

Deze avond is een introductie in het opvoedingsmodel ‘nieuwe autoriteit’ dat zich baseert op verbinding, op zelfcontrole (zuurstof) en op het gezamenlijk uitoefenen van gezag.

Ben je geprikkeld door deze kijk op opvoeden? Bij voldoende interesse worden bijkomende workshops georganiseerd.

Door Veerle Lisabeth, (conflict)coach, erkend bemiddelaar en trainer.

Meer info op
http://www.lisabethveerle.be/

http://www.nieuweautoriteit.be/

http://www.huisvanhetkindtielt.be/

PRAKTISCH

  • Maandag 23 november 20u00-21u30
  • Je kan dit webinar gratis volgen.
  • Inschrijven kan tot en met maandag 23 november 12u00 en doe je door een mailtje te sturen naar sociaalhuis@ocmwtielt.be.
    Bezorg ons hierbij zeker je familienaam, voornaam, telefoon-/gsmnummer en mailadres. Na inschrijving ontvang je een Zoomlink waarmee je kan deelnemen aan de online avond.
  • De organisatie is in handen van Het Huis van het Kind - Tielt
Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 04 november 2020