naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Is je rijbewijs nog geldig?

Meer dan tien jaar geleden werd een nieuw model van het Europees rijbewijsmodel ingevoerd, het zogenaamde bankkaartmodel. De eerste rijbewijzen van dit type vervallen binnenkort.

De federale overheid, die deze database beheert, besliste dat de oproep tot hernieuwing niet automatisch gebeurt, zoals dit bijvoorbeeld wel het geval is met de elektronische identiteitskaart.


CONTROLEER ZELF OF JE RIJBEWIJS NOG GELDIG IS

Hou dus zeker de vervaldatum in de gaten en maak minstens twee weken voor de vervaldatum een afspraak bij de dienst Bevolking om een nieuw rijbewijs aan te vragen. Dit is ook het geval bij verval van rijbewijs om medische geschiktheid.

Rijden met een verlopen rijbewijs betekent immers zoveel als sturen zonder geldig rijbewijs. Hierop staan hoge boetes, van € 1.600 tot € 16.000, een rijverbod van 8 dagen tot 5 jaar en zelfs een gevangenisstraf van 8 dagen tot 2 jaar. Voor de verzekering

ben je pas verzekerd als je een geldig rijbewijs hebt. De oude, roze, papieren rijbewijzen blijven geldig tot eind 2032.

Deze moeten enkel in geval van verlies, diefstal, beschadiging of onleesbaarheid eerder vervangen worden door een bankkaartmodel.

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 05 november 2020
rijbewijs

Openingsuren & contact

Bevolking

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 35
F
051 40 51 89

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht