naar top
Gemeente staden
Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Verbod op vuurwerk, wensballonen en open vuren

Vuurwerk afsteken of een wensballon oplaten tijdens de feestdagen: dit jaar kan het niet. Ook kerstboomverbrandingen en vuren in open lucht worden verboden.

Sowieso loopt er al enkele jaren de campagne #ikknalzondervuurwerk waarbij er opgeroepen wordt om te feesten zonder vuurwerk. Vuurwerk is immers gevaarlijk, duur en belastend voor dieren en hulpdiensten. Dit jaar wordt het helemaal verboden.

De beslissing werd genomen door de federale overheid en aangevuld door de gouverneur van West-Vlaanderen en komt er omwille van de coronamaatregelen. Bij vuurwerk komen er vaak mensen samen, en helaas vallen er bovendien soms slachtoffers bij het afschieten ervan. Onze ziekenhuizen kunnen een dergelijke extra werkdruk zeker missen. Het verbod geldt voor zowel publieke als private plaatsen.

Bij het niet naleven van de richtlijnen kan een sanctie volgen.

Vuurkorven en winterBBQ in de eigen tuin zijn toegestaan; met de mensen waarmee je samenwoont, uitgebreid met 1 knuffelcontact. Of met maximum 4 personen waarbij je een afstand van 1,5 meter houdt t.o.v. personen die niet bij je wonen.

Wij wensen je alvast veilige en gezonde feestdagen!

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 20 november 2020
VuurwerkZonderKnallen

Openingsuren & contact

Bestuursadministratie - Secretariaat

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 20
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht