naar top
Gemeente staden

Wijzigingen aanbieden afval

Vanaf 1 januari 2021 zijn er heel wat wijzigingen in de werking van I.V.I.O. Naast de vernieuwde restafval- en PMD-zak, zijn er ook enkele veranderingen voor het aanbrengen van afval bij het recyclagepark. Een overzicht.


DE NIEUWE BLAUWE ZAK EN NIEUWE RESTAFVALZAKKEN

Vroeger was het nee, vanaf januari is het ja! In de PMD-zak mochten tot nu toe enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons. Vanaf 1 januari 2021 mag je daarnaast alle lege plastic verpakkingen in de blauwe zak steken.

Alle info vind je via https://www.tielt.be/nieuwsdetail/1420/de-nieuwe-blauwe-zak.CORRECT SORTEREN

Vanaf 1 januari mogen matrassen gratis naar het recyclagepark gebracht worden. Plastic folies, kunststof bloempotjes en trays daarentegen mogen vanaf 1 januari 2021 niet meer naar het recyclagepark, maar horen vanaf dan thuis in De Nieuwe Blauwe Zak. Via de uitgebreide Sorteerwijzer op www.ivio.be kan je de correcte sorteerregels van alle fracties opzoeken.

 


ASBEST VERPLICHT VERPAKT

Vanaf 1 januari 2021 is er een vernieuwd reglement van kracht voor het aanbrengen van asbest op de I.V.I.O.-recyclageparken. Om de risico’s voor bezoekers en personeel in te perken, moet je hechtgebonden asbest vanaf 1 januari verplicht verpakt aanleveren op het recyclagepark. Deze speciale plastic zakken dien je vooraf aan de kopen op één van de elf I.V.I.O.-recyclageparken. Alle informatie vind je op www.ivio.be. Breng je na 1 januari nog onverpakt asbest aan, dan krijg je geen toegang tot het recyclagepark.

De bronophaling asbest start op 1 maart 2021. Hierbij kan hechtgebonden asbest aan huis opgehaald worden, aangeboden in plaatzakken of in een asbestcontainer. De aanvragen voor asbestophaling gebeuren via www.ivio.be. In de loop van januari volgt meer informatie hieromtrent op www.ivio.be en social media.DE OPHAALKALENDERS 2021

De nieuwe ophaalkalender 2021 werd ondertussen bedeeld. Alle info daarover via https://www.tielt.be/nieuwsdetail/1419/afval-ophaalkalender-2021

Deel deze pagina
Dit artikel werd gepubliceerd op 31 december 2020
Recyclage

Openingsuren & contact

Ruimtelijke Omgeving - Milieu

adres
Markt 138700Tielt
Tel.
051 42 81 50
F
051 40 51 89
Nieuwsoverzicht